Gürgenli cami imamı ve Gürgenli ortaöğretimi tarafından organize edilen bilgi yarışmasına çevre köylerden Gürgenli okuluna taşımayla gelen öğrenciler katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılmış olan Kur'an-ı Kerim mealinin okula dağıtımı ile başlayan yarışmanın ilk ayağı 24 Nisan'da okulda öğrenciler arasında yapıldı. Elemede başarılı olan 12 öğrenci, 30 Nisan'da üçer guruplar halinde diğer yarışmacılarla yarıştı.

Gürgenli camisinde yapılan bilgi yarışmasına, Gerger kaymakamı Can Kazım Kuruca, Gerger ilçe jandarma komutanı Serdar Dikmen, Gerger ilçe Müftüsü Abdullah Salman ve kurum amirleri ile birlikte öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bilgi yarışması finalinde birinci guruptan üç öğrenciye 3 adet bisiklet ile ödüllendirilirken, diğer yarışmacılara da çeşitli hediyeler verildi.

Gerger kaymakamı Kuruca, köy imamı ve öğretmenlerine teşekkür ederek, müftüye talimat vererek, böyle çalışkan imamlara taktir verilmesini istedi.

Gerger Müftüsü Salman, projenin hayata geçmesi için emek veren herkese teşekkür ederek, böyle güzel yarışmaların yaygınlaştırarak bütün köylerde yapma gayretinde olacaklarını ifade etti.

Köy İmamı Eşref Karakuş da "Kısıtlı imkanlarla düzenlediğimiz bu güzel yarışmamıza destek veren herkese çok teşekkür ederim. Cami, hayatın merkezidir, öğrencilerimizi böyle güzel yarışmalar düzenleyerek hayra ve bilgiye teşvik etmek istiyoruz" dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha