Aslında fazla bir şey istememiştim, alt tarafı herkese açık, üstelik özel olarak davet edildiğim bir toplantıda düşüncelerimi ifade etmek için mikrofon istemiştim. Orada yaşananları ‘söz verilse idi’ başlıklı makalemde anlattım. Bunun üzerine il başkanı Burak Binzet arayıp üzüntülerini dile getirerek Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın kitabını hediye edeceğini söyledi. Yazının muhataplarından Hanifi Çavuş arayarak Orhan Sarıbal ile beni telefonla görüştüreceğini söyledi. Önemli değil, gerek yok dedim.

Gerçekten de bir süre sonra İl Başkanı Burak Binzet beni arayarak, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile telefonda görüştürdü. Sarıbal bana’ ne istiyorsun’ diye sordu. Ben de aslında bir şey istemediğimi ama eğer mümkünse tarımla ilgili hazırladığınız dosyalardan bana da iletirseniz memnun olurum dedim o da göndereceğini söyledi.

Bu görüşmenin üzerine ben de teşekkür mahiyetine memnuniyetimi belirten bir yazı kaleme aldım. Aradan bunca zaman geçti ne kitap ne de dosya ulaştı elime.

Galiba beni bir milletvekili ile telefonda konuşunca sevindirik olanlardan zannettiler. Hadi SARIBAL Bursalı beni tanımaması normal, memleketimin siyasetçilerinin böyle düşünmesi çok manidar.

AKP’lileri anlıyorum onlar güç sarhoşluğunda boğulmuşlar gerçekten ne yaptıklarının farkında değiller, üst perdeden konuşmak insanları küçümsemek onlar için sıradanlaşmış. Anlaşılan CHP’de biz geliyoruz şımarıklığına tutulmuş.

İşte asıl sorunda burada. Durun hele daha iktidar değilsiniz bu ne acele.

Aslında bu yazıyı yazıp yazmamayı çok düşündüm ama ne düşündüğümü de bilin istedim.

NOT: 15 Haziran Salı günü Adıyaman'da radyo tek ve kanal 02 de Abdurrahman AKÇAL kardeşimin konuğu olacağım tarım ve gündeme dair konularda söyleşeceğiz. Sizi de bekleriz.

ASIM ÖCAL

12.6.2021