Bu yaz mevsiminde bitirilip hak sahiplerine teslim edilecek olan TOKİ konutlarının içme suyu ihtiyacını karşılamak için Camii mahallesinden Yunus Emre Mahallesine kadar olan kısmi mesafesinde Belediye iş makinesi ve çalışanlarının yoğun bir şekilde çalıştığı TOKİ içme suyu hattında çalışmalar devam ediyor.

Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, TOKİ konutlarının su ihtiyacını gidermek için özellikle yaz mevsiminde içme suyunun yetersiz olan Mahmut Nedim Ökmen mahallesine yeni bir içme suyu hattı yaptıklarını kaydetti.

-"BİLİNÇSİZ SU TÜKETİMİNDEN DOLAYI SU SIKINTISI YAŞANMAKTADIR"

Bulut, çalışmalar bittiğinde hem Mahmut Nedim Ökmen ve hem de TOKİ’nin su ihtiyacını karşılanacağını belirterek, "Vatandaşlarımızdan istirhamım şudur ki, suyu bilinçli ve tasarruflu bir şekilde kullansınlar Çelikhan’ın tükettiği su miktarı nüfusumuzun iki üç katına yetecek olmasına rağmen bilinçsiz su tüketiminden dolayı bazı bölgelerimizde su sıkıntısı yaşanmaktadır. Bu sıkıntılarının giderilmesinin tek yolu belediye ve halkla birlikte el ele verip bu sıkıntıyı gidereceğiz." dedi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha