Çelikhan Müftülüğü Şehit Şeyho Şişman Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen programda ilçe Vaizi Mehmet Ali Çetinkaya Konuşmacı olarak katıldı.

15 Temmuz programı kapsamında Yunus Emre Camii İmam-hatibi Habib Çetin tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ardından İlçe Müftüsü Murat Kurt tarafından açılış konuşması yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “ezanları susturan darbelerden darbeleri susturan selalara” adlı programda sinevizyon gösterisi esnasında duygulanan vatandaşlar, gözyaşı döktüler.

Yaklaşık bir saat süren programda Çetinkaya, "Vatandaşların birçok açıdan önemli bir konumda ve dinler tarihi açısından birçok milletin gözünü diktiği topraklarda yaşadığımız ve bunun için güçlü bir Türkiye istemedikleri için darbe teşebbüsleri sık sık oluyor. 15 Temmuz’da halkımızın abdest alarak meydanlara indiğini bunun şahadet arzusunu temsil ediyor."dedi.

O gece dünya Müslümanlarının tek yürek olarak Türkiye’ye dua ettiklerini kaydeden Çetinkaya, tek millet olmanın gerçek anlamda bu olduğunu sözlerine ekledi.

Programa Çelikhan Kaymakamı Adem Kaya, Belediye Başkan Vekili Abuzer Aktürk, Jandarma Komutanı Alper Şentür, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Gürfidan, İlçe Müftüsü Murat Kurt, siyasi parti başkanları, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha