19 Şubata kadar devam edecek süreçte öğrenciler Kuran-ı Kerim, Hz.Muhammed’in Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Osmanlı Türkçesi gibi dersleri seçebilecekler.

Besni Eğitim-Bir-Sen, Besni Medeniyet Derneği, Besni İrfan Derneği, Besni Gülder, Besni Diyanet-Sen, ve Besni İmam Hatipliler Derneği’nin seçmeli derslerin önemi hakkında ortaklaşa yaptıkları basın açıklamasında, “Kur’an-ı Kerim ve Hz Peygamberin hayatı, biz Müslümanlar için hayatımızın en önemli düsturu, rehberi ve yol göstericisi olduğu bildirildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:

Çocuklarımızda oluşması muhtemel ahlaki çöküntü ve yozlaşmanın önünü almak için, Çocuklarımızı İslami ve insani değerlerimize uygun olarak yetiştirebilmemiz için, en önemli değerimiz olan Kuran eğitimi ile Peygamber Efendimizin hayatı ve yaşayışının öğrenilmesine ihtiyaç vardır. Çünkü biliyoruz ki Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatı, bizim için hidayet kaynağıdır ve en iyi yol göstericidir. Bu çerçevede çocuklarımızın, Kuran-ı Kerimin hayatımızdaki yerini fark etmeleri, Kuran-ı Kerimi doğru ve güzel okumaları, bazı sure ve ayetleri kurallarına uygun olarak ezberlemeleri, Kuran-ı Kerimin içeriği hakkında bilgi sahibi olmaları çok önemlidir. Kur’an’ın mesajını anlamadan, sadece yüzünden ve ezbere okumak Kuran-ı Kerimin indiriliş amacıyla uyuşmamaktadır. Bu nedenle anlamanın öğrenilmesi ve mesajının kavranması da gerekmektedir. Hz. Muhammedin Hayatı dersiyle; çocuklarımızın Hz. Muhammedin hayatını ana temalarıyla tanımaları, İslam dininin doğru anlaşılmasında Hz. Muhammede olan ihtiyacı fark etmeleri, Hz. Muhammedin İslamı yaşamada örnek olduğunu kavramaları amaçlanmaktadır.
Osmanlıca, koskoca geçmişin, koskoca kültür mirasının anahtarıdır. Eski kaynaklarımızı okuyamadan geleceği kalıcı ve sağlam temeller üzerine yükseltecek yeni kaynakları üretemeyeceğimizi bilmeliyiz. Osmanlıca sadece geçmişimizle ilgili değil, aslında geleceğimizle de ilgili. Çünkü geçmişini bilmeyen geleceğini inşa edemez; ettiği de köksüz olur, temelsiz olur. Önemli olan, geçmişini okuyup, üzerine geleceği bina edebilecek bir nesil yetiştirmektir. Bu yüzden Osmanlıca dersi “geçmişe dönüş” olarak değil, “Geleceğe Güvenle Yükseliş için en temel araçlardan birisidir. Milli Eğitim Bakanlığı seçmeli dersler için İlkokul, Ortaokul ve Liselilerde son başvuru tarihini 19 Şubat 2016 Cuma günü, olarak belirlemiştir

Açıklamanın devamında ise Veliler olarak çocuklarımız için hayati bir önem arz eden ve manevi bir yükümlülük gerektiren Kur’an Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Osmanlı Türkçesi derslerini okul idaresinden ısrarla talep etmeli, bu konuda gerekli hassasiyet ve duyarlılığı göstermeliyiz.
Unutulmamalıdır ki anne babalar olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, İslam’ın kaynakları ile buluşturma ve o doğrultuda yetiştirme ile sorumluyuz” Denildi.
Son başvuru tarihinin 19 Şubat 2016 olduğu belirtilirken, öğrencilerin okul idarelerine başvurarak seçimlerini yapabilecekleri öğrenildi.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber