ABD başkanı bir laf etti, Türkiye ve Filistin karıştı. Filistin’i anladım da Türkiye sana ne oluyor? İslam ülkeleri içinde Türkiye hariç ciddi bir ses yok. Çıkan sesler cılız ve adet yerini bulsun cinsinden.

AKP genel başkanı İslam ülkelerini toplantıya çağıracağını söyledi. Birkaç güne kalmaz İstanbul’da toplanırlar, birkaç kınama ile toplantıyı bitirirler. Sonra da perde arkasında İsrail ile sevişmeye devam ederler.

Bizde ise artık her Cuma namazı sonrası kefenini giymiş güruh toplanıp, kahrolsun ABD, kahrolsun İsrail nidalarıyla bayrak ve poster yakarlar. İnandırıcılığı ve yaptırımı olmayan bu kuru gürültü ile kendileri deşarz olur, milletin de gazını alırlar.

Neymiş efendim AKP genel başkanı bu kararı kabul etmediğini, kınadığını söylemiş. Tamam da aynı AKP başkanı 2005 yılında İsrail başbakanı ile tokalaşırken kendisine söylenen İsrail’in başkenti Kudüs’e hoş geldiniz sözüne niye tepki göstermemiş? Bunu soran olmaz.

Boynunda Yahudi cesaret ödülü takılı iken İsrail başbakanı ile tokalaşan kişi, ben BOP eşbaşkanıyım diyen kişi, ABD askerlerinin Irak’tan evlerine sağlimen dönmeleri için duacı olan kişi, Türk askerinin başına çuval geçirildiğinde nota verecekmisiniz diyenlere ne notası, müzik notasımı diyen kişi aynı isim olunca, şimdi bu kararı tanımıyorum demenin bir inandırıcılığı olmaz.

ABD başkanı yanlış yapmıştır. Bu söylem Dünya barışına katkı değil, tersine savaş kışkırtıcılığıdır. Ama kendi politikaları açısından en uygun zamanı seçmiştir. Dikkat ederseniz ABD başkanı bu kararın tam da zamanı diyerek söze başlamıştır. Zira gerçekten de islam ve Arap dünyası karmakarışık, birbirini boğazladığı için tarih boyunca en zayıf dönemindedir. Bu nedenle ABD ve İsrail için en uygun zamandır. Zaten bir süreden beri İsrail, Suriye ve Suriye’deki İran birliklerini bombalayıp duruyordu. İtiraz eden de çıkmadı.

Bu bağırış, çağırışlar milletin gazını almaktan başka bir işe yaramaz. Ne yazık ki aynı Arap ülkeleri gibi Türkiye’de askeri, siyasi, ekonomik olarak en zayıf dönemini yaşamaktadır. Uluslar arası diplomaside inandırıcılığı kalmamıştır. Yunanistan’a giden AKP genel başkanı, Egedeki adalarımızı işgalden derhal vazgeçin diyeceğine, Lozan’ı güncelleyelim önerisinde bulunmuştur. Bu acizliktir.

Şimdi bu yazı üzerine bazı tosuncuklar bana vatan haini, din düşmanı diye saldıracaklar. Oysa ben vatan için savaşa hazırım. Önce Yunandan adalarımızı alalım, sonra da Kudüs’e yürüyelim. Ben gönüllü olarak Bilal’in, Burak’ın olduğu tabura yazılmaya hazırım.

Kendi topraklarımız işgal altında iken Kudüs için savaş naraları atanlara önerim. Gidin kardeşim savaşın, şehit olun, cennet bahçesinden yer kapın, bizi de rahat bırakın……

ASIM ÖCAL

8.12.2017