Adıyamanlılar Vakfı’nın Bağcılar’daki genel merkezinde düzenlenen sezonun son öğrenci buluşmalarına, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ramazan Aksoy, önümüzdeki günlerde başkanlık görevini devralacak olan Sait Aybak, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, vakfın mütevelli heyeti üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, komisyon başkanları ve bursiyerler katıldı.

Toplantıda konuşan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ramazan Aksoy, mezun olan öğrencilere nasihatlerde bulundu.

20 Mayıs’ta gerçekleştirilecek “Adıyamanlılar Vakfı Geleneksel İftar Programında” başkanlık görevini Sait Aybak’a devredeceğini belirten Aksoy, ”Sait Aybak kardeşimiz inanıyorum ki şu 3,5 senedeki bu başarıyı devam ettirecek. Sait Aybak iş dünyasında başarısını kanıtlamıştır. Sait kardeşimin Burs alan öğrenci sayısını 4 sene sonra 1300'den 2600'e çıkarma başarısını göstereceğinden şüphem yok. Bu işler fedakârlık işidir” değerlendirmesinde bulundu.

20 Mayıs’ta gerçekleştirilecek “Adıyamanlılar Vakfı Geleneksel İftar Programında” Adıyamanlılar Vakfı başkanlığı görevini devralacak olan Sait Aybak ise, vakfın 23 yıllık geçmişinde marka haline geldiğini söyledi. Adıyamanlılar Vakfı’nın gerek yaptıklarıyla, gerek icraatlarıyla, gerek değerli başkanlarıyla yaptığı hizmetlere şahit olduklarını vurgulayan Aybak şöyle devam etti:

“Vakfın yükünün ağırlığını biliyorum, hissediyorum. İnşallah vakfın değerinin üstüne değer katarak güzel şeyler yapmaya çalışacağız yönetimle birlikte. Bundan sonraki süreçte öğrenci kardeşlerimizle sık sık görüşeceğiz. Elimizden geldiğince burs alan öğrenci sayısını yükseltmeye çalışacağız. Hepinize çok teşekkür ederim. Öğrencilerimizle ilgili ciddi planlarımız, programlarımız var. El ele vererek çok daha güzel şeyler yapacağız.

Mezun olan bursiyer öğrenciler de duygu ve düşüncelerini dile getirdi.”

Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Üyesi ve önceki dönem başkanı Ömer Özkartal ise, mezun bursiyerlere başarı diledi. Mezun öğrencilere nasihatlerde bulunan Özkartal, Ankara şubesinin açılmasının önemini vurguladı.

Sezonun son öğrenci buluşmalarında bursiyerlerle tecrübelerini paylaşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise, mezun olan öğrencilerin ilk olarak ellerinden tutacak bir dost aradığını dile getirdi. Öğrencilere her alanda kendilerini geliştirme tavsiyesinde bulunan Göksu, bursiyerlere ,”mutlaka bir idealiniz olmalı” diye seslendi.

Göksu şöyle devam etti:

“Üniversite birinci sınıfa başladığınızda önce havalı bir şekilde başlarsınız. Şunu çok iyi bilmeniz lazım; üniversiteden mezun olmak çok kolay artık. Üniversiteye girmek de eskisi gibi zor değil. Ama şimdi esas fark, farkındalık ortaya koyabilecek üniversite mezunu olmak. CV'nizde bir üniversite mezunu yazıyor olmasının çok büyük anlamı yoktur. Farkındalığını ortaya koyacak bir CV'nizin olması gerekiyor. Bu farkındalığı ortaya koyabilecek insanın hayatta 3 tane referansı vardır; bir tanesi kendisi. Bir insan için en büyük referans kendisidir. Yani kendi gayreti, kendi heyecanı, kendi başarısıdır. İkincisi, sosyal ve kültürel çevresidir.

Gerçekten insanlar hayatta bir yere adım atarken, sosyal ve kültürel çevresinin referansı, onun hayatta hızlı yol alabilmesi için en önemli referans kaynağıdır. Üçüncüsü de ailesidir. Adıyamanlılar Vakfı'nın sunduğu en önemli nimet, size tanıdığı sosyal ve kültürel çevredir. Bu sosyal ve kültürel çevrenin kıymetini bilin. Bu sosyal ve kültürel çevrenin hazzını yaşayın ama şunu da bilinki her biriniz hayata atıldığınızda bu sosyal ve kültürel çevreye katkı sunun. Bu sizin hayatta var olabilmeniz için en güzel şeylerden bir tanesidir. Adıyamanlılar Vakfı'nda bugüne kadar emek veren bütün abilerimize, ne kadar teşekkür etsek azdır.”

“Adıyamanlılar Vakfı şimdiye kadar on binlerce öğrenciye burs verdi. Peki, bu on bin öğrenciden hayata atılan kaç tanesi dönüp de Adıyamanlılar Vakfı'na burs vermeye başladı?” diyen Göksu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bunun olması lazım. Çünkü şunu iyi bilmemiz lazım, insanlar hayatta iyilikleriyle yaşarlar. Aliye Izzetbegoviç’in çok güzel bir sözü var; Dünya hayatı güzel iş yapan, iyi iş yapan ve salih amel işleyenlerin dışında herkesin kaybedeceği bir hayattır. Çünkü hangi salih ameli yaptıysanız o sizi takip eder. Hayatınızda ya başkalarına ilham veren olacaksınız ya da başkalarından ilham alan olacaksınız. Eğer çok küçük bir dünyanız varsa, sadece kendi kendinizle kalır hep başkalarından ilham alırsınız. Hayatta bir iddianız, idealiniz varsa başkalarına ilham verenlerden olursunuz. Tercih size ait. Tercihiz hayatınızı yönlendirecektir. Bize düşen görevse, bu tercihinizi doğru yapmanız hususunda sadece ve sadece tavsiyede bulunmaktır. Mutlaka iddianız ve idealiniz olsun. İddianız ve idealiniz, bu toplum ve millet adına olsun. Hepinize bir ömür başarılar diliyorum. Bu bursları verenlere, bu emeği ortaya koyanlara teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından, mezun olan 85 bursiyere mütevelli heyeti ve yönetim kurulu üyeleri tarafından plaket takdim edildi.

Duygu ve düşüncelerini dile getiren mezun öğrenciler, Adıyamanlılar Vakfı’na, eğitim hayatları boyunca verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha