Rektörlük makamındaki ziyarette vakfın ülke genelindeki ve Adıyaman’daki çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Çelik, Adıyaman Üniversitesinin son dönemdeki çalışmalarını takdir ettiklerini söyledi.

Üniversite-STK işbirliğinin önemine değinen Çelik, Adıyaman ve bölgenin gelişmesinde Adıyaman Üniversitesine büyük görev düştüğünü vurguladı.

Çelik, “Üniversitemizin çalışmalarından büyük memnuniyet duyuyoruz. İlerleyen zamanlarda STK ve üniversite işbirliği arttıkça bilimsel ve toplumsal çalışmaların halkımıza yansımasının daha fazla olacağı inancındayım. Bunun adımlarını attığı için Rektör Prof. Dr. Mehmet Turgut hocamıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Turgut ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Adıyaman Üniversitesi, Adıyaman ve bulunduğu bölge için büyük bir önem arz ediyor. Hem ekonomik hem de bilimsel anlamdaki katkıları ile vazgeçilmez bir değere sahip. Biz de bu bilinçle hareket ederek, üniversitemizin gücünü, ülkemizin menfaatleri doğrultusunda kullanmayı hedefliyor ve bu yönde çalışmalar yapıyoruz. İstiyoruz ki bu çalışmalardan halkımız da faydalansın. Bu şekilde halkımızla aramızdaki bağı kuvvetlendirmeyi hedefliyoruz.  Sivil Toplum Kuruluşları bizim açımızdan bu yönüyle ayrı bir öneme sahip. Halka temas etme noktasında temsilcilerini ağırlamaktan mutluluk duyuyor, fikir ve eleştirilerinin bizim için kıymetli olduğunu belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha