AGAD Başkanı İbrahim Aslan, yıllar sonra ilk kez Vali Pekmez ve Belediye Başkanı Kılıç'ın aynı anda ziyaret etmesinden ötürü mutlu olduklarını belirterek, teşekkür etti.

Basının bir ilin kalkınmasında sorunların kamuya yansıtılmasında en önemli görevi gören kurum olduğuna dikkati çeken Aslan,şunları ifade etti:

"Bu konuda bağlı olduğumuz kurumlarımız olarak Adıyaman Valiliği bugüne kadar göstermiş olduğu haber bazında diğer konulardaki ilişkilerden dolayı sayın valimize teşekkür ediyoruz. Sayın belediye başkanımız 9 aylık süreçte battı çıktı, millet bahçesi ve diğer projelerle Adıyaman'ın kalkınması noktasında ve çalışma noktasında sayın başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu süreçte ve bundan sonraki süreçlerde basın olarak her zaman ilimizin kalkınması için seçilmişlerin ile beraber hareket ettik. Bundan sonraki süreçte de beraber hareket etmeye devam edeceğiz. Bugün bizi unutmayıp ziyaret ettikleri için tekrar kendilerine teşekkür ediyoruz."

-"ZAMANI SAATİ BELLİ OLMAYAN ZOR BİR MESLEK"

Vali Pekmez, bugün Çalışan Gazeteciler Günü  olduğunu aynı zamanda aynı zamanda idareciler günü dolayısıyla iki meslek günün çakıştığını söyledi.

Hem çalışmak açısından hem de 7 gün 24 saat çalışmak zorunluluğu ihtiyacı açısından da benzer yönleri olduğuna dikkati çeken Vali Pekmez, şunları dile getirdi:

"Bugün diğer İbrahim beyin cemiyetini ziyaret ettik. Belediye başkanımıza beraber. Tabi basın önemli bir görev üstleniyor iletişim. İnsanoğlu var olduğundan beri önemli bir ihtiyaç bir gereklilik insanların haber alma hakkını yerine getiren fonksiyondur. Basınımız elbette haberin ne zaman nerede olacağı belli değildir. Şu anda olduğu gibi kapalı ortamda haber verme şansınız her zaman olmuyor bazen gece yarısı bazen çatışma bölgesinde veya dağın başında haber yapmak zorunda kalıyorsunuz. Bu açıdan da zamanı saati belli olmayan zor bir meslek. Bu nedenle bütün basın emekçilerimize teşekkür ediyoruz.

 Bu zor görevi yerine getirdikleri için. Tabi günümüzde teknolojinin gelişmesiyle beraber basının yeni teknolojik gelişmelere ayak uydurması gerekiyor. Bu noktada bütün insanlarımızın her an ulaşabildiği sosyal medya ve internet haberciliği yerel basınımızın belki gazete okuma noktasında vatandaşlarımızı zorluyor. Bu nedenle teknolojik gelişmelere basınımızın internet gazeteciliği haber akışına uyum sağlamasını kaçınılmaz bir zorunluluk gibi gözüküyor. Tabi ben ilimizde görev yapan tüm basın mensuplarımıza tekrar teşekkür ediyorum, günlerini kutluyorum, çalışmalarında da mesailerinde de başarılar diliyorum."

-"BASIN, BİR NEVİ TOPLUMUN NABIZ ATIŞIDIR"

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise gazeteciliğin yoğun emek gerektiren stresli bir meslek olduğunu belirterek,"Sayın Cemiyet Başkanı İbrahim Bey'in şahsında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü canı gönülden kutluyorum. Yoğun emek gerektiren aynı zamanda stresli bir meslek gazetecilik sürekli kendinizi güncellemeniz lazım gündemi takip etmeniz lazım. Bir taraftan kamu yararı gözetmek gerekirken bir taraftan da kişisel haklar noktasında dengeyi sağlamamız gerekiyor.Dolayısıyla bu da beraberinde bir stresi getiriyor işte bu kadar stresli bu kadar efor gerektiren bir meslek tam bu noktada ben hakikaten kendilerini kutluyorum. Şunu söyleyeyim tabii ki basın bir nevi toplumun nabız atışıdır."şeklinde ifade etti.

Toplumsal olayları yansıtma noktasında basının değerinin ölçülemez olduğuna değinen Kılınç, şöyle devam etti:

"Hatta demokratik özgür çağdaş ülkelerde malumunuz erkler 4 tanedir yasama yürütme yargı ve bir tanesi de basındır. Basını 4 erk olarak niteler başının bu kadar önemli olduğunu zaten hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla düşüncelerimizi özgür bir şekilde ifade edilebilmesi Avrupa İnsan Hakları 10. maddesinde yazıyor. Düşünceleri özgür bir şekilde ifade etme noktasında biz de bugün vesilesiyle daha özgür bir basın çalışanlarımızın emek sarf eden çalışanlarımızın özlük hakları noktasında değerler noktasında hak ettikleri değeri görmelerini temenni ediyoruz. Bizler de yerel basın olarak elimizden geleni gücümüzün yettiği kadar kapasitemizin elverdiği kadar gazetecilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ben tekrar günlerini kutluyorum. Bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha