Yaz sıcaklarının araç kullanımını sıkıcı ve yorucu hale getirdiğini ifade eden uzmanlar, sıcaklık ve nem oranındaki artışın sürücüyü bunalıma ve acele davranmaya sürüklediğini belirtti.

Sıcaklıkların davranış bozukluğuna neden olduğunu vurgulayan uzmanlar, dikkati ve refleksi bozulan sürücülerin kaza riskinin artırdığına dikkat çekti.

Yorgun ve uykusuz araç kullanılmamasını gerektiğini belirten uzmanlar, “Yorgunluk hissi olduğunda uygun aralarla 30 dakika dinlenilmeli, yük ve yolcu taşıyan araç sürücüleri araç kullanma süresini aşmamalı, ana güzergah dışındaki alternatif güzergahları kullanmalı. Sürücüler alkollü araç kullanmamalı. Gidecek bölgeye ulaşmak için sabırsızlık göstermeli. Özellikle Güney ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde aşırı sıcak havada eriyen asfaltın sürücünün kaza yapmasına neden olabilir. Hızlı seyredilmesi durumunda ise yol daha da kayganlaşır. Arabanın bakımını yaptırın mutlaka dinlenmiş olarak yola çıkın. Emniyet kemerinin hayat kurtardığını unutmayın. Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan şoförlerimizde araçlarının klimalarını çalıştırmalı ve durak harici indi bindi yapmamalıdır” dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha