Demokrasi Parkı önünde toplanan Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyesi 100 kişi İsrail lehine slogan atarak Mescid-i Aksa uyguladıklarını protesto etti.
Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri adına açıklama yapan Safvan-Der Adıyaman Şubesi Sekreteri İsmail Ergün,"İslam coğrafyasındaki terör olaylarının her birinde parmağı olan işgalci İsrail, Müslümanları kışkırtmaya yönelik aşağılık davranışlarına devam ediyor. Halkımızın ve bütün insanlık bilmeli ki bu bölgede akan bütün kanın, bütün iç savaşların ve bütün terör olayların arkasında doğrudan ya da dolaylı olarak İsrail vardır Siyonist İsrail yönetimi bütün İslam Ülkerlerini ve bütün dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak kadar sapkın bir inanca sahiptir. İsrail’in kurulduğundan beri izlediği politika asla değişmemiştir."dedi.
İsrail'in Türkiye’ye ait toprakların da içinde bulunduğu geniş bir coğrafya’yı kendi kutsal ülkesi olarak gördüğünü anımsatan Ergün, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İsrail, Türkiye’ye ait toprakların da içinde bulunduğu geniş bir coğrafya’yı kendi kutsal ülkesi olarak görmekte ve buraları ele geçirebilmek için her türlü yönteme başvurmaktadır. Bugün başta Filistin olmak üzere; Suriye’de, Mısır’da Doğu Türkistan’da Myanmar’da zalimlere karşı İslami kimlikleriyle onurlu mücadele eden Müslüman kardeşlerimize direnişlerinden yalnız olmadıklarını ve “Müslümanlar ancak kardeştirler” ayetini ete kemiğe büründürdüğümüzü haykırmak için toplandık. Maalesef uluslar arası camiada devlet vasfı taşıyan ve gerçekte bir terör örgütü gibi davranan İsrail’in silahlı unsurları ayaklarında kirli postallara Mescid-i  Aksa’ya girdiler. Aynı kirli postallarla Kıble Camii’nin içinde terör estiren bu silahlı unsurlar camide bulunan Kuran-ı Kerimleri yerlere atıla, üzerlerinde gezindiler. Cami içindeki Müslümanları tartakladılar. Dışarıda olayları protesto eden Müslümanları n üzerine ses bombası,gaz bombası ve plastik mermi ile saldırdılar. Çıkan çatışmada birçok kardeşimiz yaralandı. Terör örgütü İsrail’in yaklaşık bir haftadır Mescid-i Aksa ile ilgili kışkırtmaya yönelik yaklaşımlarının Filistin’de kan dökmeye yönelik bir çaba olduğu aşikardır. İsrail'in ve aynı örgütün silahlı unsurlarının bu çirkeflileri kabul edilebilir değildir"

Ergün, "İsrail sadece Müslümanlar için değil, insanlıktan nasibini almış herkes için beladır. Bu belanın ortaya çıkmasının arkasındaki sapkın düşünce olan Siyonizm tüm insanlık için 7 gün 24 saat problem üretmektedir. Siyonist İsrail’in bu küstahça davranışlarının kaynağı Batı’dan aldığı cesarettir. Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği İsrail’in her sapkınlığına el altından yada açıktan destek olmaktadır. İslam coğrafyasının parçalanmışlığı, Müslümanların sessizliği, Müslümanların halkaların basındaki liderlerin Ülkelerinde yapılanlara kayıtsız kalması İsrail’i cesaretlendirmektedir. Terör örgütü İsrail var olduğu müddetçe bu coğrafyanın barış ve huzura kavuşması mümkün değildir. Bölgedeki etnik kavgaların, mezhep savaşların ve de tüm terör olayların kışkırtıcısı İsrail’dir. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın işgalinin kabul edilemez. İsra ve miraç’ın şehri Kudüssün işgali kabul edilemez. Etraf bereketlenmiş ve mübarek kılınmış Filistin topraklarının işgali kabul edilemez. Bizim için mübarek  kılınmış topraklarda, mübarek kılınmış bir şehirde ve mübarek kılınmış bir mabette küstah İsrail’in silahlarının kanlı ve kirli postalları ile dolaşması en aşağılık bir davranıştır. Bir ırkın üstünlüğünü ve seçilmişliğini iddia eden Siyonizm’in insanlığa getireceği ancak ve ancak köle düzenidir. Bölgeye barışın ve huzurun gelmesinin tek yolu Kudüs’ün tekrar Müslümanlarca idare olunmasından geçmektir. Hazreti Davut’un Kudüs’e hakimiyeti insanlığa saadeti getirmiştir. Hazreti Süleyman’ın Kudüs’e hakimiyeti insanlığa huzur getirmiştir. Hazreti Ömer Kudüs’ü fethetmiş ve oradaki tüm insanların can ve mal emniyetini sağlamış, Bölgeye huzur ve saadet getirmiştir. Selahaddin Eyyub-i Kudüs’ü yeniden fethetmiş aynı şekilde oradaki tüm insanların her türlü insanların hakkını teminat altına almıştır. Oysa aynı Kudüs Haçlı ordularınca işgal edildiğinde Sapkın Hıristiyanlar şehirde Müslüman ve Yahudi katliamı yapmışlardı. Aynı şekilde Kudüs Siyonist Yahudilerin eline geçtiğinde ise onlarda Müslüman ve Hıristiyan katliamı yapmışlardı. Sapmış ve Allah’ın gazabına uğrayanlarla beraber yürümenin insanlığa bir faydası yoktur. Bu gün burada yaptığımız bu açıklama ile tüm dünyaya Kudüs’ün sahipsiz olmadığını beyan etmiş oluyoruz." şeklinde konuştu.
Yapılan açıklamanın ardından toplanan üyeler bir süre slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha