Sosyal belediyecilik anlamında önemli çalışmalara imza atan Adıyaman Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan ayı dolayısıyla hazırlattığı yardım paketlerini ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar bıraktı.

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, ihtiyaç sahiplerini kayıt altına alarak yıl içerisinde çeşitli yardımlarda bulunan Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM)’nde kaydı bulunan 8 binden fazla aileye yardımların tek tek ulaştırıldığını kaydetti.

Bunun yanında yine ihtiyaç sahibi ve kimsesiz olan yaşlıların kişisel bakımlarının da gerçekleştirildiğini dile getiren Kılınç, alınan meclis kararıyla, Ramazan ayından bu yana 7 bin civarında aileye gıda, bin 200 civarında aileye de giyim malzemesi dağıttıklarını belirten Belediye Başkanı Kılınç, şunları kaydetti:

"Adıyaman Belediyesi olarak her yıl Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığımız yardım kolilerini bu yılda yine ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin evlerine kadar bıraktık. TOGEM’de kaydı bulunan 8 binin üzerinde aile için hazırladığımız kolilerimizin büyük bir kısmı dağıtılmış durumda. Geriye kalanlarda dağıtılmaya devam ediyor. Hazırlanan koli içerisinde bir ailenin uzun süre ihtiyacını karşılayacak kadar temel gıda malzemeleri ile giyim malzemesi bulunuyor. Yaptığımız yardımların yanında yine merkezimizde kaydı bulunan 150’ye yakın yaşlı vatandaşımızın tıraşları başta olmak üzere, kişisel bakımları belediyemiz tarafından görevlendirilen ekipler tarafından yapıldı. Bu anlamda her zaman yanımızda olan ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen hayırsever vatandaşlarımıza tüm halkımız adına çok teşekkür ediyoruz.”

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha