Adıyaman Valisi Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez’e, Vali Yardımcısı Ayhan Akpay’ın eşi Senem Akpay, Vali Yardımcısı Bedir Deveci’nin eşi Sonnur Deveci, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy’un eşi Ünzile Atasoy, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder’in eşi Şule Ergüder, Kâhta Kaymakamı Sadettin Doğan’ın eşi Nebahat Doğan, Samsat Kaymakamı Halid Yıldız’ın Büşra Yıldız, Tut Kaymakamı Yunus Kızılgüneş’in eşi Zülal Kızılgüneş ve Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu’nun eşi Fatma Esra İmamoğlu eşlik etti.    

Pekmez ve beraberindeki heyet, ziyaret programı kapsamında ilk olarak 2000 yılında Eskişehir TGC Sivrihisar Komutanlığı emrinde vatani görevini ifa ederken, meydana gelen silah kazası sonucu şehit olan Deniz Serdümen Er Ali Argun’un ailesini ziyaret etti. 

Şehidin anne ve babasıyla sıcak ve samimi bir ortamda sohbet eden Pekmez, herhangi bir taleplerinin olup olmadığını sordu. Ardından, Pekmez ve protokol eşleri, 2016 yılında Mardin’in Nusaybin ilçesinde EYP’nin patlaması sonucu yaralanarak gazi olan Jandarma Uzman Çavuş Yeşil Bozlak’ı ziyaret etti. Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette Güneydoğu Gazisi Yeşil Bozlak ve eşiyle bir süre sohbet ederek herhangi bir taleplerinin olup olmadığını soran Pekmez, Gazinin 2 yaşındaki oğlu Metehan ile 4 aylık kızı Defne’yi kucağına alarak yakın ilgi gösterdi. 

Yeşim Pekmez, "Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizin, canlarını hiçe saymış gazilerimizin haklarını ne yapsak ödeyemeyiz. Onlar, hepimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir. Bu nedenle sık sık şehitlerimizin kıymetli emaneti olan ailelerini ve kahraman gazilerimizi ziyaret ediyor, bir sıkıntıları, bir sorunları varsa çözmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Birlik ve dirayetimizin bozulmaması için kanlarıyla canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmetle anarken, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyoruz.”diye konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha