Adıyaman Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Muhtar Abdulkadir Geylani Taş, konu ile ilgil, açıklamasında, turizm kenti olarak bilinen kente yakışır bir okula kavuşmanın sevincini yaşadıklarını ancak çözülmeyen sorunlar nedeniyle sevinçlerinin yarıda kaldığını dile getirdi.
 
Taş, “Okulumuz, Adıyaman Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 23.09.2019 tarih ve 74822907-30.03-E.17837373 sayılı yazı ile Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamına alınmıştır. "dedi.
 
Proje Okulu olmayı başaran okulun 11 kurum ve kuruluşla protokol imzaladığını belirten Geylani Taş, şunları ifade etti:
 
"Kültür Bakanlığı Protokolüne dahil oldu.AB Projesi kabul edilirken, İlk açılış yılında bile 300'ü örgün, 200'ü yaygın olmak üzere 500 öğrenci potansiyelini yakaladı. İlimiz ve ülkemiz İçin büyük bir kazanım olan okulumuz, Adıyaman’da turizm alanında eğitim veren tek okuldur. Projelerimiz ve protokolümüz, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun. Öğrencilerimiz için, 9. sınıftan itibaren asgari ücret düzeyine yakın ve her yıl artan oranlı ücretlerle işletmelerde beceri eğitimi, mezuniyetten sonra iş garantisi ve üniversitede burs garantisi ile okulumuz, ülkemizin teminatı olan gençlerimizi bekliyor. Türkiye’nin en özel ve en güzel ekibiyle çok kısa bir zamanda fark yaratmaya başladı bile. 80 dönümlük arazi üzerine kurulan okul, 220 kişilik beş yıldızlı uygulama oteli ve 200 kişilik pansiyonu ile çok yakında hizmet vermeye başlayacaktır.
 
-“KANALİZASYON VE YOL BİTMEDİ “
 
Ülkemiz ve Adıyamanımız İçin bu kadar önemli bir kurum olan, Adıyaman Perre Mesleki Teknik Anadolu lisesinin inşaatı bitti, ancak yol ve kanalizasyon sorunu çözülmediği için öğrenciler geçici olarak farklı bir okulda eğitim almaktalar. İhtiyaçlarının da acilen karşılanması ve gerekli desteğin verilmesi gerekmektedir."
Kaynak : PHA
Kaynak: pha