Kentsel dönüşüm adı altında yıkılan evlerin enkazlarının kaldırılmadığını ve boş evlerde madde kullanan kişilerin sayılarının her geçen arttığını artık sokağa çıkamayacak halle geldiklerini belirten Ulu cami Mahalle Muhtarı Celal bağır ve Mara Mahalle Muhtarı Necmettin Berkcan. Adıyaman'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kuruma Adıyaman'ın en riskli Mahallesi olan Ulu camii ve Mara Mahallesine beklediklerini ancak bakanın bu bölgelere gelmediklerinden dolayı hayal kırıklığı yaşadıklarını belirterek yetkililere sitem etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ulu Camii Mahalle Muhtarı Celal Bağır, “Kentsel dönüşüm dediler, bizde çevremiz güzelleşir, etrafımız tertemiz olur dedik, ama Oturduğumuz evlerde, can güvenliğimiz yok, çünkü yıkıldı, yıkılacak korkusuyla yaşıyoruz." dedi.

Muhtar Bağır, şunları kaydetti:

"6 yıldır bu mahalleler risk altında bu mahaller AFAD bölgesi olarak ilan edilmiş dönemin bakanı buralara geldiğinde hemen çalışmalar yapılacak demişti. hatta resmi gazetede bile buraların durumu belirtilmişti. Niye böyle vatandaşı mağdur ediyorlar? Bizim burada suçumuz, günahımız ne? Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Adıyaman a geldi neden bizleri bakan ile görüştürmediler, Bakanı neden bu mahallelere getirmediler. Bu halkın mağduriyeti ne olacak?  Her gün mağdur olan vatandaşlar kentsel dönüşümü soruyorlar vatandaşa ne cevap vereceğimizi bilemiyoruz sayın bakanımızın bu  mahalleleri görmesini isterdik. Ne acıdır ki sesimizi yine ne duyan nede gören oldu şeklinde tepkilerini dile getirdiler."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha