Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) tarafından organize edilen “Yeni Dünya Düzeni ve Gençlik” adlı konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Adıyaman’da bulunan Külünk ve beraberindeki heyet Rektör Gönüllü ile bir araya geldi.

Külünk: “Adıyaman Üniversitesi Beni Çok Etkiledi”

Ziyaret öncesinde Adıyaman Üniversitesi Camisi'nde Cuma namazını kılan ve akabinde Minyaman Çarşısı, Adıyaman Evi ve ADYÜ Kale'yi görme imkânı bulan Külünk, makam ziyaretinde ise Rektör Gönüllü’den Adıyaman Üniversitesinin gelişimi hakkında sinevizyon gösterimi eşliğinde bilgiler aldı.

Külünk, Adıyaman Üniversitesinin eğitim-öğretimin yanı sıra fiziki anlamda da önemli bir yol kat ettiğinin altını çizdi.

Külünk: “Adıyaman Üniversitesinden çok etkilendim. Beni en çok şaşırtan Minyaman Çarşısı ve Yaşayan Kültürel Hazine Müzesi oldu.  Tarihimizin hatırlatılması açısından oldukça önemli bir role sahip olan bu yapıları gerek Adıyaman halkıyla gerekse de öğrencilerle buluşturmak büyük önem arz ediyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Rektör Gönüllü: “Ruhu Olan Bir Üniversite İnşa Ettik”

Rektör Gönüllü ise eğitim-öğretim ve fiziki anlamda eksiksiz bir üniversite kurmalarının yanı sıra, ruhu olan bir üniversite inşa etmenin mutluluğunu yaşadıklarının altını çizerek şöyle konuştu: “Yaşayan ve yaşatan bir üniversite olduk. Eğitim-öğretim ve fiziki donanım anlamında eksiksiz bir üniversite haline geldik. Bununla birlikte ruhu olan bir üniversite olduk. Öğrencilerimizin eğitim-öğretim gördükleri sınıfları, laboratuvarları donattığımız gibi öğrencilerimize ve tüm Adıyaman halkına hizmet veren Adıyaman Üniversitesi Camisi, Minyaman Çarşısı, Adıyaman Evi ve ADYÜ Kale gibi birçok sosyal donatıyı üniversitemize kazandırdık. Türkiye’nin yedi bölgesinden gelen öğrenci kardeşlerimizi hem kültürel hem de sosyal anlamda iyi yetiştirmek en büyük hedefimiz. Bu kapsamda  özellikle son yıllarda önemli mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum.” dedi.

Ziyaretin ardından Adıyaman Üniversitesi Onur Defteri'ni imzalayan Külünk'e Rektör Gönüllü tarafından Cendere Köprüsü maketi takdim edildi.

Editör: Adıyaman Haber