Cevdet Bayın, okuma alışkanlıklarını geliştirmek için başlattığı kampanya kapsamında işyerine gelip kitap okuyan müşterilerinden ücret almadığını söyledi.
Amaçlarının müşterilerinin sanal alemden uzaklaştırmak ve kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırmak olduğunu belirten Cevdet Bayın,"1995’den buyana berberim. Kuaföre gelen müşterimiz sanal alemden uzaklaştırıp kitap yönlendirmek için kitap okuma kampanyası başlattık. Müşterilerimize müjdemiz var. Kitap okuyanları ücretsiz traş ediyoruz. Sıra beklerken sıkılmadan kitaplarını okuyup ve sıraları geldiğinde rahat bir şekilde traş olmalarını sağlıyoruz. Sağlık kitaplarından tarih kitaplarına her türlü kaynak mevcut. Vatandaşları bekleriz. Sıralarını beklerken rahat bir şekilde kitaplarını okuyup zaman geçirmelerini sağlıyoruz. Adıyaman’da ilk kez biz kampanya başlattık. İnşallah devamı diğer esnaf arkadaşlarımıza da ulaşır diyoruz. Unutulmuş okuma alışkanlığa tekrar kazandırma adına bir ilkin peşindeyiz."diye konuştu.
Müşterilerinden bu davranışından dolayı olumlu tepkiler aldığını belirten Bayın, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Müşterilerimizden olumlu tepkiler alıyoruz. Onlarda gazete kitap okumayı unutmuştuk diyorlar. Sizler sayesinde hatırladık ve bu alışkanlık kazandırdınız bize teşekkür ederiz diyorlar. Buradan müşterilerimiz kitap alıp okuduktan sonra getirip bırakıyorlar.  Vatandaşlarımız okusun sosyal medyadan uzak gözlerimiz aşikar olmuşken gönüllerimizi kitap sevgisi ile dolduralım.”
Kampanyadan dolayı memnun olduğunu ve kampanyanın devam etmesini arzuladığını ifade eden müşteri Mesut Akman, “Adıyaman Cevdet kuaförüne geliyorum. Cevdet kuaför bir kampanya düzenlemiş. Sıra beklerken kütüphanesinden müşterilerine kitap veriyor. O esnada herkes müşterilerin hepsi kitap okuyor. Sıraları geldiğinde de koltuklarına geçip traşlarını oluyorlar. Kitaplara rahatlıklar ulaşıyoruz. İstediğimiz zaman istediğimiz kitabı okuyoruz. Burada bize hediye de ediyor." dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha