Kitap kafe açılışına Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Memur- Sen İl Başkanı Ali Deniz, Anadolu Esnaf ve İş Adamları Derneği (ANESİAD) Adıyaman Şube Başkanı Deniz Alan ve yönetimi ile vatandaşlar katıldı.

Kitap kafe açılışında açıklama yapan Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, “ Böyle güzel bir mekanda gençlere yönelik hayırlı bir hizmete tevesül eden bu açılış gerçek beni çok mutlu etti. Mensubu olduğumuz dinimizin de emri ikra, yine ilim çinde ise gidip öğrenin hiç bilenle bilmeyen bir olur mu bütün bunları yan yana getirdiniz. Zaman, eğitim, öğretim ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle içerisinde bulunduğumuz konjoktörün gençlerin başarması yönünde çok bir tevessüm olması özenti yaşanmasına yönelik girişimlerde bulunulması bu tür açılışlar bizleri çok mutlu ediyor.” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ise projenin amacı ve bütçesinden bahsederek şunları söyledi:

“İlimiz ve ilçelerimiz de toplamda 3 milyon liralık olan 8 projelik bir sürece girdik. Doğu ve Güneydoğu illerinde özel olarak karşıladığımız projelerde mobil gençlik merkezleri kitap kafeler uyuşturucu ile mücadele konusunda ilimizde merkez olmak üzere toplam 3 milyon lira değerinde projeler hayata geçirilmeye çalışılıyor. Bu projeler özellikle toplumda gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması ve ilk emri oku olan bir dinin mensubu olarak kitap okuma konusunda toplumda kültürel sosyal sportif alanlarda projeleri hayata geçiriyoruz.”

Bilgi ve Hikmet Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Demir ise “Derneğimiz bünyesinde oluşturulan ortaokul, ortaöğretim üniversite öğretmen esnaf bayan komisyonları ile çocuklara gençlere yetişkinlere yönelik bilgi beceri sosyal ve kültürel faaliyetler yapmaktadır. Derneğimizin kurulduğu 6 şubat 2009 tarihinden bu yana hiçbir destek projesine başvurmamıştı. Ancak söz konusu kitap bilgi ve gençlik eğitimi olunca bu iş bizim işimiz dedik yönetim ile karar alarak projemizi hazırladık. İlgili makamlara sunduk. Gençlik projeleri meslek grupları kapsamında sunduğumuz bu projemizi destek veren gençlik ve spor bakanımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.  

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha