Adıyaman İl Özel İdaresinin kırsal alt yapıda yaptığı hizmetlerde önemli bir yer tutan kilitli parke taşı ile köy içi düzenlemelerin daha da modern bir hale getirileceği ifade edildi.
 Göksu Çayında hizmete sunulan Kilitli Parke Üretim Tesisinin açılışına Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat, Salih Fırat, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan ve meclis üyeleri, bazı kurum amirleri ile özel idare çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.  
 
Kırsal kesime yönelik alt yapı hizmetlerinde önemli bir yer tutacak olan Kilitli Parke Tesisinin hayırlı olmasını dileyerek törenin açılış konuşmasını yapan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, “Öncelikle bu eserin açılışında emeği geçen Sayın Valimize, İl Genel Meclis Üyelerimize ve İl Özel İdare Genel Sekreterimize ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Gerek Siyasette gerekse de kamuda görev alan hepimizin asli görevi bu millete en iyi hizmeti sunabilmektir. Bu düsturla bugüne kadar Adıyaman’da çok ciddi hizmetlere hep birlikte vesile olduk. Adıyaman’ımızda bu hizmetlerin en güzelini hak etti. Adıyamanlı kardeşlerimiz her zaman duasıyla ve desteğiyle yanımızda oldu. Gerek il merkezinde gerekse de köylerimize yönelik hizmetlerde dinlenmeden, duraksamadan her tarafı karış karış dolaşmaya gayret ettik. Adıyaman’da içme suyu başta olmak üzere sulama suyu projelerini de çok yakından takip ediyoruz. Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Bakanlıklarımızı ziyaret ederek Adıyaman’da 163 köyü ilgilendiren Recep İçme Suyu Grubu ana isale hattının yatırım programına alınması için yoğun bir çaba gösterdik. Yine Koçali Barajının 2019 yılında hizmete sunulması için Bakanlıklarımız nezdinden çok ciddi görüşmeler gerçekleştirdik. Bir taraftan susuz toprağı suyla buluşturmaya, bir taraftan da Adıyaman’ın uzun süreli içme suyu sıkıntısını 2019 yılında çözüme kavuşturmuş olacağız. Köylerimizi alt yapı anlamında güçlendiriyor ve her alanda modern bir hale getiriyoruz. Köylerimizde asfaltı %90’ların üzerine çıkardık. Şu anda standardı yükseltmeye çalışıyoruz. Hatta yeni dönemde hedefimiz grup köy yollarını sıcak asfalta kavuşturmaktır. Köylerimizde kanalizasyon ve alt yapı problemlimini büyük oranda çözdük. Bu sene Besni ve Kahta Köylerimizin alt yapısını Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün aracılığıyla çözüme kavuşturacağız. Sadece köylerimizin yolunu değil, köylerimizin içini de modern bir hale getireceğiz. Bugün bu tesisi bunun için hizmete sunuyoruz. Şehirde vatandaşlarımız hangi imkanlardan faydalanıyorsa köylerimize de o hizmeti götüreceğiz. 2017 yılında kırsal kesime İl Özel İdaresince 142 Milyon TL’lik bir yatırımı yapılmış. Köylerimiz arasında hiçbir ayrım yapmadan nerede bir insan yaşıyorsa oraya hizmet götürmeyi boynumuzun borcu olarak bildik ve bu anlayışla hizmet etmeye çalıştık. Açılışını yapacağımız Kilitli Parke Üretim Tesisinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”dedi.
 
Günlük 800 m2 parke taşı üretimi yapacak olan Kilitli Parke Üretim Tesisinin hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Vali Nurullah Naci Kalkancı ise  “Adıyamanlı vatandaşlarımızın hizmetleri 15 sene önceyle kıyaslayarak, neydi noldu, neredeydi nereye geldi, yarın nereye varacak onun muhasebesini çok iyi yapmalarını istiyoruz. Kırsal kesime yönelik götürülen hizmetlerde son 15 yılda çok büyük bir mesafe kat ettik. 2012-2017 yılları arasında Adıyaman’da İl Özel İdare Programı kapsamında 339 km yol asfalta hazır hale getirildi. 563 km yolun birinci kat sathi asfalt kaplama, 837 km yolun ikinci kat sathi asfalt kaplama, 1116 km stabilize yol, 8738 km asfalt yaması, iki adet köprü, 59 adet menfez ve 400 Bin m2 kare köy içi kilitli parke taşı döşeme çalışması yapıldı. Yine KÖYDES programı kapsamında 2012-2017 yılları arasında 36 km yolun asfalta hazır hale getirilmesi, 341 km birinci kat sathi asfalt kaplama, 323 km ikinci kat sathi asfalt kaplama, 125 km stabilize yol, iki adet köprü, 298 bin m2 köy içi kilitli parke çalışması ve 69 adet menfez yapılmıştır. Yine aynı yıllar arasında 356 köyümüze kanalizasyon şebekesi döşenmiş ve bununla birlikte kırsala yönelik hizmetlerde kullanılmak üzere iş makinası sayısı artırılmıştır. Bu yılda 3 kepçe ve bir greyder alınarak hizmete sunulmuştur. Toplam 6 greyder, 4 kepçe, iki adet silindir, bir tane distribütör, bir adet 40 ayak, 5 tane kamyon, 6 adet binek aracı,  bir adet asfalt robotu ve köylerimizde çöp toplamak amacıyla 4 adet çöp toplama aracı hizmettedir. Ayrıca, 1400 hektar tarım arazisi sulamaya açılmıştır. Bugün açılışını yapacağımız Kilitli Parke Üretim Tesisi yaklaşık 1.5 Milyon TL bedelle hizmete sunuldu. Tesisin günlük üretim kapasitesi 800 m2’dir. Bu tesisin hizmete sunulmasıyla birlikte inşallah birkaç yıl içinde sokağı ve caddesi kilitli parkeyle döşenmemiş köyümüz kalmayacaktır. Bunula birlikte İlçelerimizde de Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla okulların, camilerin ve taziye evlerinin önlerini kilitli parke taşıyla döşeyeceğiz. Bütün bu imkânların İl Özel İdaresine sağlanmasında Sayın TBMM Başkanvekilimiz Ahmet Aydın ve Milletvekillerimizin çok büyük katkıları vardır. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca İl Genel Meclisimiz Başkanı ve Meclis üyeleri köylerimize her türlü hizmeti bir an önce götürmek için büyük bir samimiyet ve gayretle çalışıyorlar. Bu tesisin ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, tesisin ilimize hayırlı hizmetler getirmesini diliyorum”dedi.
 
  Yapılan konuşmaların ardından Vali Nurullah Naci Kalkancı ve Milletvekilleri tarafından Kilitli Parke Üretim Tesisinin kurdelesi kesilerek, tesis hizmete sunuldu.                
 Açılış sonrası Vali Kalkancı ve Milletvekilleri tesisi gezerek incelemelerde bulundu. 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha