Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından Demokrasi Parkı girişine kurulan simülasyon aracı, okul öğrencilerine ve vatandaşlara tanıtıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından emniyet kemerinin önemini anlatmak için zaman zaman Türkiye'nin çeşitli illerine vatandaşlara bilgi vermek amaçlı gönderilen simülasyon aracı Adıyamanlı vatandaşların büyük ilgisi ile karşılaştı.

Simülasyon aracına binerek deneme yapan öğrenciler ve öğretmenler, araçtan indikten sonra açıklama yaptılar.

Fatih İmam Hatip Orta Okulu öğrencilerinden Büşra Boybay, "Gerçekten çok kötüydü, ters dönüyorsun, hiçbir yeri tutamıyorsun, emniyet kemeri olmasaydı ters dönebilirdik. Emniyet kemeri takmayan sürücü ve yolcular giderler yani, araba ters dönüyor çünkü. Çok kötü şeyler yaşıyorsun, bir yere tutunamıyorsun. Eğer emniyet kemerim olmasaydı, tavana yapışabilirdim ve zaten arkadaşımın üzerine düştüm, emniyet kemeri olmasaydı o da, bende ölebilirdim"dedi.

Okul öğrencisi Ayşe karakaş da "Çok heyecanlıydı, emniyet kemeri olmasaydı hepimiz ölebilirdik, yani emniyet kemeri bizi tuttu, çok heyecanlandım. Sürücüler ve yolcularımız emniyet kemeri takmalı çünkü emniyet kemeri hayat kurtarıyor. Herkesi emniyet kemeri takması konusunda uyarıyorum"diye konuştu.

Okul öğretmeni Talip Akbaş ise şunları kaydetti:

"Burada gerçekten emniyet kemerinin önemini daha iyi anladık. Bu uygulamadan dolayı emniyet teşkilatımıza çok teşekkür ediyoruz. Herkesin gelip burada bu aracı denemesinde çok fayda var. 5 Km’lik arabada bile böyle bir etki yaratabiliyorsa, 50 veya 100 Km hızla giden bir araçla kaza olduğunda ben onu düşünmek ve hayal etmek istemiyorum. Emniyet kemeri takmayan sürücülere önerim ise; 1 adım bile olsa mutlaka ama mutlaka emniyet kemeri takmak gerekiyor, hayatımız kolay bir şey değil, ömür boyu sakat kalmaktansa veya ailelerimizden uzak durmaktansa emniyet kemeri takmak daha güzel, onu da herkese öneriyorum"

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha