Her kız çocuğu gibi oyuncak bebeklerle oynamayı çok sevdiğini belirten Çalışkan, zamanla kendi oyuncak bebeklerini yaptığını bu alanda kendini geliştirdiğini söyledi.

Çalışkan, yün iplerden yaptığı bebekler ve çocuk oyuncaklarını sosyal medyada yayımladığı günden bu zamana kadar insanların yaptığı bebeklere daha fazla ilgi gösterdiğini vurgulayarak,  sosyal medya aracılığıyla satarak ev bütçesine katkıda bulunduğunu ifade etti.

-'YÜNGİLLER' ADIYLA KENDİ MARKAMI OLUŞTURMAK İSTİYORUM

Halide Çalışkan, çocukken oyuncak bebeklerinin yüzünü, gözünü, saçlarını rengarenk boyadığın onlara kendi çocuğu yada arkadaşı gibi davrandığını belirterek, ticarete yönelme aşamasını şöyle anlattı:

"Bu sevgim, hobim daha da devam etti. Zamanla kendi oyuncak bebek ve oyuncaklarımı yapmaya başladım. Elimin emeğini ve gözümün nurunu vererek, yün ipinden örgü örerek rengarenk bebek ve oyuncaklar yapıyorum. Bunları sosyal medyadan paylaştığım da insanların ilgisi karşısında şaşırdım ve sevindim. İlgi oldukça fazla. Kimisi kendisi için, kimisi çocuğu için satın almak isteğini bana yazıyor. Ben de hem kendimi motive, hem de ev bütçesine katkıda bulunmak için kendime göre ticaretini yapmaya başladım. Sadece yün iplikten bebekler yapmıyorum. Tavşan, tırtıl, ayıcık, fil, kedi gibi çocukların sevdiği hayvan figürlerini de yapıyorum. Bu işi daha profesyonel yapmak, sesimin daha fazla duyulması ve girişimciliğimi perçinlemek için devletimizin kurumlarından nasıl faydalanırım bilmiyorum ama bu konuda açıkçası destek bekliyorum. Tıpkı ‘Besi Bebekleri’ gibi ben de kendi adıma yaptığım yün ipinden bebek ve oyuncaklarla kendi markamı oluşturmak istiyorum. Hatta imkan verilirse yaptıklarımı “YÜNGİLLER” ismiyle ve markasıyla pazarlamayı düşünüyorum."

-"VALİMİZ AYKUT PEKMEZ VE EŞİ YEŞİM PEKMEZ'DEN DESTEKLERİNİ BEKLİYORUM"

Adıyaman Ticaret Odası Kadın Girişimciler Grubu Başkanı Ayşe Gül hanım 10-19 Ocak 2020 tarihleri arası Adıyaman’da düzenlenecek olan 5. Gıda-Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarı’nda şahsıma bir stand yeri verilmesinden ötürü çok mutlu olduğunu ifade eden Çalışkan, "Kendilerine bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Ama ben bu kabiliyetimi sürekli hale getirmek istiyorum. Bu amaçla Adıyaman Valimiz Sayın Aykut Pekmez'in eşi Sayın Yeşim Pekmez'den destek bekliyorum. Devletimizin desteği ile bir işyeri açıp kendi markamı oluşturmak için devletimizin ilgili kurumlarından yardım ve destek istiyorum.” dedi

Kaynak : PHA
Kaynak: pha