Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Adıyaman İl Başkanı Deniz Çakmak, Muharrem Ayı ve Aşure günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Muharrem Ayının paylaşmanın, şükretmenin ve bereketin adı olduğunu dile getiren Deniz Çakmak, “İslam tarihinde dönüm noktası olaylara tanıklık eden Muharrem Ayı; şükretmenin ve bereketin adı olan Aşure Günü'nü de içermektedir. Aşure günü aynı zamanda Müslümanları derinden sarsan tarihi bir acının yaşandığı gündür. Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin ile tüm aile bireyleri, günlerce aç ve susuz bırakılarak Kerbela'da şehit edilmişlerdir. Bu olayda şehit olanlar ve ehli beyt'in maruz kaldığı haksızlık; iktidar hırsı, taşkınlık ve aşırılıkların Peygamber ailesini bile hedef alacak kadar insanları yoldan çıkarabileceği gerçeğini acı bir biçimde ortaya koymuştur. Kerbela, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun bütün Müslümanların ortak hüznünü, ortak kederlerini hatırlatan bir acıdır” ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Çakmak, mesajının devamında, “Muharrem Ayının; sevgi ve hoşgörünün hâkim olduğu, kan ve gözyaşının akmadığı, ölümlerin ve acıların yaşanmadığı, ayrımcılığın olmadığı bir dünyaya; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, barış, huzur ve mutluluk getirmesine vesile olmasını temenni ediyorum” diye belirtti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha