Çağdaş Adıyamanlılar Dayanışma Platformu yönetim kurulu üyeleri Adıyaman Belediye Başkanlığı aday adayı Türkan Ağır a başarı dileme ve destek ziyaretinde bulundu Çadap (Çağdaş Adıyamanlılar Dayanışma Platformu ) Başkanı Aziz Levent Binzet: Türkan Ağır ın Adıyamanda belediye başkanı aday adayı olmasının kadınlar adına ve Adıyaman adına umut verici bir durum olduğunu dile getirdi.Ağır'ın aday adaylığını çok önemsediğini belirten Binzet adaylık yolculuğunda Türkan Ağır'a destek olacaklarını söyledi.

Çağdaş Adıyamanlılar Platformu yönetim kurulu üyesi Ağır’ın, CHP Adıyaman Belediye Başkanı aday adaylığı hakkındaki açıklaması şöyle: “Yerel yönetimleri çok önemsiyorum. Çünkü her kesimden insanı kucaklıyor. Yaşadığın ilin modern yeşile bezenmiş, tüm insanların belediye çalışmalarından memnun kaldığı, taraf gözetmeksizin hizmet anlayışı ile hizmet sevdamın oluşu. Halkla yüz yüze hizmeti veriyorsun. İdeoloji, etnik kimlik, cinsiyet, zengin, fakir vb hiçbir unsurun önemi yok. STK’larla, Meslek Odalarıyla, kurumlarla, esnafla, kadınlarla, çocuklarla, engellilerle, çevreyle ilgili her türlü sorun ve çözüm konularıyla bizzat işin içinde oluyorsun.

Yerel yönetimler, halka hizmetin götürüldüğü en önemli ayağı ve görünen kısmı. İşlevsellik arz eden, hareketliliğin yoğun olduğu, ekip ruhunun kaynaştığı ve örgütlendiği yer olarak görüyorum. Halkı dinlemesi gereken en önemli yer olarak, Belediye olduğunu düşünüyorum. Aldığım eğitimler, içinde bulunduğum çeşitli STK’lar, hizmet ettiğim partim, atölye çalışmaları, mahalle çalışmaları ve içimdeki çalışma inancı ve gücü, hizmet aşkı beni bu kararı almaya itti. Biz kadınlarında, karar mekanizmalarına katılmaları gerektiğine inandım. Artık siyasetin erkekler kadar, kadınların da bu sorumlulukları alabileceklerini ve en iyi şekilde yapabileceklerini göstermek adına adaylığımı koydum. Belediye Başkanlığı’na adaylığımı koydum. Çünkü buna yürekten inanarak her türlü zorluğu ve sorumluluğu alacağımı bilerek yola çıktım. Önce kendime inandım, sonra eşimin ve çocuklarımın, yakın ailemin, dostlarımın, arkadaşlarımın, edindiğim çevrelerin benim başaracağıma inandıklarına inandığım için demokratik hakkımı kullandım ve adaylığımı koydum.

Editör: Adıyaman Haber