Hastane girişinde açılan sergide elde edilecek gelirlerin Kızılay’a bağışlanacağı öğrenildi.

Resim sergi açılışına Adıyaman Vali Yardımcısı  Yasin Yunak, Adıyaman İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Fatih Doğan, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, ressamlar ve vatandaşlar katıldı.

Resim sergisini açan Biyolog Fatma İspir, “2003 yılından bu yana yaptığım resimleri son 6 ay’da tuale taşıdım. 16 Nisan Biyologlar gününe yetiştirmek amacıyla 6 ayda yaptığım ürünler. Ben sağlık çalışanıyım, hastalarla iç içeyiz. Türk Kızılay’ın hastalara ne kadar faydalı olduğunu görüyoruz. İçindeyiz. Ben de bir çalışan olduğum için tercihim resimlerden elde edeceğim gelirleri Kızılay’a bağışlayacağım” dedi.

Resim sergisi gelirlerini kızılay’a bağışlayan biyologlara teşekkür eden Adıyaman Kızılay Şube Başkanı Bekir Uyanık, “16-17 Nisan Biyologlar günü bu 400 yataklı hastane çalışanlarından biyolog aynı zaman da ressam Fatma İspir hanım efendi bir resim sergisi hazırlamış. Çok büyük bir emek ve öz veri ile. Bunun gelirini Kızılay’a bağışlamak istiyor. Bu bizim için çok anlamlı. Bir hayır kurumu olarak, el emeği göz nurunu daha anlamlı bir yere aktararak da zaman kazanmasını sağlamıştır. Biz de ona teşekkür ederiz. Onun emeği ve çabalarını taktir ile karşılıyoruz. Resim sergisine ilgi gayet güzel. Biz kendisine teşekkür ederiz” diye konuştu.

Adıyaman Vali Yardımcısı  Yasin Yunak ise “Çok güzel bir sergi oldu. Arkadaşlarımız Adıyaman'ın her yerini gezmişler. En güzel anları, en güzel şekilde fotoğraflamışlar. Tuale de yansıtmışlar. Hepsinin eline sağlık, teşekkür ederim.”

Adıyaman İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz de “Sağlık çalışanımızın sergisine geldik. Resim ve fotoğraf sergisi. Burada sergide satılacak eserlerde Kızılay’a bağışlanacak. Arkadaşları hassasiyetlerinden dolayı kutluyorum. Vatandaşlarımızı eğitim ve araştırma hastanesine bekleriz. Çok güzel çalışmaları var” açıklamasını yaptı.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha