AK Parti’nin adayı olarak girdiği 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden halkın büyük teveccühü ile ayrılarak Adıyaman Belediye Başkanlığı görevine seçilen Dr. Süleyman Kılınç, seçim öncesi vadettiği projeleri bir bir hayata geçiriyor.

Başkan Kılınç, görevde oldukları 6 aylık süre içerisinde seçim öncesi vaatleri arasında yer alan ve ilin temel sorunlarını kapsayan projelere ağırlık verdiklerini ve bu projelerin neredeyse tamamıyla ilgili önemli adımlar atıldığını söyledi.

-“SÖZ VERDİĞİMİZ PROJELERİ TAMAMLAYIP, YENİ PROJELER İÇİN KOLLARI SIVAYACAĞIZ”

Seçim öncesi gündeme getirdiği; Millet Bahçesi, Köprülü Kavşak, Kentsel Dönüşüm, Kuşaklama Kanalı ve Oturakçı Pazarı Restorasyonu gibi Adıyaman’ın özlemle beklediği projelerin hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü de sözlerine ekleyen Başkan Kılınç, şunları dile getirdi:

“Cumhuriyet tarihi boyunca alamadığı hizmetlere AK Parti hükümetimiz döneminde kavuşan Adıyaman’ımızın tespit ettiğimiz eksiklerini ortadan kaldırmak için seçim öncesi verdiğimiz sözleri bir bir tutuyoruz. Milletvekillerimiz, teşkilatımız, halkımız ve mesai arkadaşlarımın destekleriyle çalışmalarına başladığımız bu projeler tamamlandığında, ilimizin önemli eksiklerinin tamamlanmış olacağını düşünüyorum. Bu önemli projeler tamamlandıktan sonra da Allah’ın izniyle yeni projeler için kolları sıvayacağız.”

-6 AYDA, VERİLEN SÖZLERİN TAMAMINA EL ATILDI

Göreve geldiği 6 aylık süre içerisinde başlanılan ve başlanmak üzere olan projeler hakkında da bilgi veren Başkan Kılınç, “6 aylık görev süremiz içerisinde söz verdiğimiz bütün projeler için gerekli görüşmeleri ve çalışmaları yaptık. Bunlardan ilki, Altınşehir Mahallesi’nde bulunan Atatürk Bulvarı üzerindeki köprülü kavşak çalışmamız oldu. Milletvekillerimizin gayretleri ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızın destekleriyle, Karayolları Bölge Müdürlüğümüz tarafından başlatılan çalışmalar oldukça belirgin bir aşamaya geldi çok şükür. Adıyaman trafiğine ciddi bir ivme kazandıracağını düşündüğümüz bu projeye Adıyaman Belediyesi olarak biz de elimizden geldiğince destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz.” dedi.

-“ADIYAMAN’IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Adıyamanlıların hayalini süsleyen köprülü kavşak çalışmalarının yanı sıra Adıyaman’ın çehresini değiştirecek diğer önemli projelerden de bahseden Başkan Süleyman Kılınç, Kentsel Dönüşüm ve Oturakçı Pazarı Restorasyonu projelerinin şehrin imajı açısından oldukça önemli olduğuna dikkat çekti.

Her iki projenin ilk adımlarının sağlam şekilde atıldığını da sözlerine ekleyen Başkan Kılınç, “Adıyaman için oldukça önemli sayılan Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında hak sahipleriyle görüşmeler devam ediyor. Bunun yanında, binlerce yıllık tarihe sahip olan ve sınırları içerisinde onlarca tarihi değeri barındıran Adıyaman’ımızın turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi için turistleri şehir merkezine çekecek projeleri hayata geçirmemiz gerektiğini biliyoruz. Bundan dolayı da ilimizin tarihi çarşılarından bir tanesi olan Oturakçı Pazarı Restorasyon projesini hayata geçirmek için çarşı esnafımızla bir araya geldik. İnşallah onlarında gayretleriyle bu projemizi ilimize kazandıracağız.” diye konuştu.

-“BÖLGENİN EN BÜYÜK MİLLET BAHÇESİ’Nİ ADIYAMAN’A YAPACAĞIZ”

Seçim öncesi sözünü verdikleri mega projelerden bir tanesi olan Millet Bahçesi ile ilgili çalışmaları da değerlendiren Başkan Kılınç, göreve gelir gelmez gerekli girişimlerin yapıldığı Eğriçay alanındaki projenin hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Millet Bahçesi’nin yapıldığı alanın üst kısmında bulunan bazı hazine arazilerinin de projeye dahil edilmesiyle birlikte 550 dönümlük bir alanı kapsayacak şekilde planlanan Adıyaman Millet Bahçesi’nin bölgenin en büyük Millet Bahçesi olacağını da sözlerine ekleyen Başkan Kılınç, “Seçim öncesi halkımıza verdiğimiz en önemli sözlerden birisi olan Eğriçay Millet Bahçesi projemizde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Seçimden hemen sonra Çevre ve Şehircilik Bakanımızla yaptığımız görüşmeden sonra hızlanan projenin ilk adımını atan DSİ, projenin ilk yılında 7 adet tersip bendi yapıp, 2 bin 300 metrelik dere ıslahı ve bir trapez kanalını bitirilmek için yoğun bir çalışma içerisine girdi. Bu çalışmalarla dereye akan atık sular ıslah edildikten sonra Millet Bahçesi için gerçek anlamda çalışmalara başlanılacak. Projemizin içerisinde cami, amfi tiyatro, seyir terası, çocuk köyü, kır düğün salonu, futbol sahaları, voleybol ve basketbol sahaları, kapalı kadın spor salonu,  tenis kortu, go-kart, paintball, çeşitli bahçe alanları, hasat satış pazarı, interaktif tarım alanı ve konutları, çocuk doğa kampı, planetaryum, 15 Temmuz Anıtı, kültür evi, bungalovlar, macera parkı, yazlık sinema, aquapark, kafeler, etkinlik balkonu ve daha birçok etkinlik alanları bulunuyor. Bu önemli projemizin şimdiden memleketimize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

-KUŞAKLAMA KANALINDA İHALE ZAMANI

Adıyaman’da her yağışta etkili olan sel sularının şehirde hayatı felç etmesini önlemek için göreve geldikleri günden bu yana büyük bir gayretle çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Kılınç, sorunu kaynağından çözecek olan Kuzey Kuşaklama Kanalı Projesi ihalesinin 22 Kasım 2019 Cuma günü DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacağını dile getirdi.

İhalesi yapılacak olan proje hakkında kısa bir bilgi de veren Başkan Kılınç, Adıyaman için oldukça önemli olan ve 3 bin 500 metre uzunluğunda yapılması planlanan Kuzey Kuşaklama Kanalının tamamlanması ile birçok mahallenin sel tehlikesinden kurtulacağını dile getirdi. Başkan Kılınç ayrıca, projenin içerisinde 3 bin 500 metre trapez kanalın yanı sıra, 500 metre taş duvar, 6 adet menfez ve korkuluklarında olacağını da belirtti.

Başkan Kılınç konuşmasının sonunda, sürdürülen çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederek, Adıyaman için gece-gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini yineledi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha