Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, tüm dünyada ve Türkiye'de ciddi bir kriz döneminin yaşandığına dikkatleri çekti. Bu kriz döneminde tedbir alınması gerektiğini belirten Aydın, şu ifadelere yer verdi:

"Kriz dönemini sağlıklı bir şekilde atlatabiliriz. Savaş, deprem, ölümler gibi konularda her birey üzüntü, kaygı, korku gibi psiko-sosyal sorunlar travma ve stres gibi psikiyatrik sorunlar yaşayabilir.Koronavirüsün yaşamı tehdit etmesi bakımından bazı psikiyatrik hastalıkları tetikleyebilir veya psiko-sosyal sorunlar yaşayabiliriz. 

Koronavirüsün insan yaşamını tehdit etmesi, kaygılar yaratması ve günlük yaşam rutinimizin bozulması, değiştirilmesi ya da kısıtlanması,günlük hayatımızda sürekli yaptıklarımız ancak şuan hiç birini yapmamak, iş hayatımıza devam etmemek,koronavirüsün yaratmış olduğu sonuçlardan dolayı bireyin psikolojik olarak koronavirüsten de etkilenmiş olması oldukça doğaldır. Koronavirüsün yaratmış olduğu psiko-sosyal sorunları yönetebilirsek bu süreci travmasız bir şekilde atlatabiliriz."

- "KAYGI, VİRÜS GİBİ BULAŞICIDIR"

Koronavirüsün psiko-sosyal sürecini yönetme sürecini anlatan Aydın, "Kaygı seviyenizi yönetiniz. Aşırı kaygı bağışıklık sisteminizi düşürecektir. Bu virüsün en etkili olduğu kesim bağışıklık sistemi düşük olanlardır. Kaygı virüs gibi bulaşıcıdır. Sürekli virüsten, hastalıktan bahsedip kendinize ve çevrenize kaygı aşılamayın.Sakinlik ve soğukkanlılık konusunda çevrenize ve çocuklara model olun. Koronavirüs ile ilgili birçok şeyin kontrolünüz içinde olduğunu unutmayın.Resmi kurumların açıkladığı tüm önlemleri almanız yeterli ve doğru olacaktır. Sosyal medya provokasyonlarına kanmayın. Kişisel hijyen kurallarını yerine getirdikten sonra panik yapacak bir durum olmadığını bilişsel olarak kendinize ve çevrenize aşılayın.Beslenme ve uyku düzeninize dikkat edin. Her kaynaktan bilgi almayın. Sadece resmi kurumların açıklamalarını dikkate alın."dedi.

Aydın, ruh sağlığı meslek elemanları olarak her kriz döneminde olduğu gibi bu kriz döneminde de Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Adıyaman Şubesi olarak hizmet vereceklerini belirtti.

-"ÜCRETSİZ, AİLE, ÇOCUK VE YETİŞKİNLER İÇİN UZAKTAN ONLİNE TERAPİ, UYGULANACAK"

Koronavirüsün insanlarda yaratığı psiko-sosyal sorunlar için derneğin gönüllü, ücretsiz olarak "Aile, çocuk ve yetişkinler için uzaktan online terapi” sağlayacağını ifade eden Aydın, açıklamasını şöyle tamamladı:

Sosyal medya hesaplarımız üzerinden bize mail göndererek sorularınız cevaplanacak uygun durumlarda telefon randevusu verilecektir. Telefon görüşmesiyle veya talebe göre whatsapp üzerinden görüntülü seanslar gerçekleştirilecektir. Önümüzdeki günlerde instagram hesabımız üzerinden online travma ve stresle baş etme eğitimlerimiz başlayacaktır. Online terapi hizmeti için hesaplarımız;  İnstagram:shuderadiyaman Facebook:AdıyamanShuder Twitter:@ShuderAdiyaman, e-mail:[email protected] ."         

Kaynak : PHA
Kaynak: pha