BAŞKAN AYBAK, STK BAŞKANLARINA BIRLIK CAĞRISINDA BULUNDU

Adıyamanlılar Vakfı Genel Baskanı Sait Aybak, başkan olduktan sonra gerçekleştirdiği ilk icraatlarindan biri de Istanbul'daki STK başkanları ve yöneticileri ile kahvaltıda buluşturmak oldu. 

Toplantının istişare ve kaynaşma açısındanne denli önemli olduğuna dair onemli açıklamalarda bulunan Adıyayamanlılar Vakfı Genel Başkanı Sait Aybak,  Istanbul daki STK lar ile bir araya gelmek ve birbirimizi daha iyi tanımak ve kaynaşma zeminimizi daha iyi bir seviyeye getirmek için herkese büyuk bir görev düşmek ile birlikte vakfımızin yaptığı hizmetler  ile birlikte var olan ön yargılarını da bir kenara bırakarak,  vakıfa sahip çıkma çağrısında bulundu.

Yaklaşık 25 STK'nın yer aldığı kahvaltılı toplantısına butün katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür eden Aybak, "Adıyaman'ın çok güzel değerlerı olduğunu ve var olan bu değerlerimizi ayakta tutmak için hepimize önemli görevler düşmektedir. İtirafta bulunayım ki Başkan olmadan önce vakıfa karşı negatif anlamda ön yargım vardı. Bu ön yargımda dedikudulara dayalıydı.  Ama işin içerisine girdikten sonra söylenen dedikuduların hepsinin asilsız olduğunu gördüm. Bundan dolayı hepimiz dedikodulara dayanarak vakifimiza karşı ön yargılı olmayalım. Önyargımızı bir kenara bırakarak yapılan çalışmalardan dolayı vakfımıza sahip çıkmamız gerktiğini düşünüyorum. Özellikle üniversitede okuyan gençlerimize sahip çikalim. Ayrıca ihtiyaç sahibi insanlarımıza yardım eli uzatmak ve öğrenci kardeşlerimize kırtasiye ve giyim yardımında bulunmak için vakfin çalışmalarında katki sağlamanızı bekliyoruz. Bu toplantının amacı  birlik ve beraberliğimizi çok daha güçlü kılmaktır. Ve aynı zamanda ölmeyen kültürümüzü bu büyük şehirde daha iyi yaşatmaktır. Burada acılarımızı ve sevincimizi paylaşmak güzel bir duygu. Özellikle Sivil Toplum Kuruluşlarının önemini idrak etmek, bu yönü ile sahip çıkmak ve düzenlenen toplantılara riayet etmek için herkese önemli görevler düşmektedir. Biz  bugün burada vakıf olarak ne tür çalışmalar yapıyoruz? Daha güzel çalışmaların yapılması için neler yapabiliriz? İşte bu manada değerlerli hemşehrilerimizin düşünceleri ve önerileri bizim için değerlidir. Hemşehrilerimizin yapıcı eleştiriler ve önerilerine her zaman ihtiyacımız var" diyerek, toplantıya katılan bütün STK Başkanları ve yöneticilerine teşriflerinden dolayı teşekkür etti.

Adıyamanlar vakfi çalışmaları ile birlikte Ankara'da yeni yapılan Vakıf şubesi ile ilgili bilgiler veren Adıyamanlar Vakfı kurucu üyelerinden Ömer Ozkartal ise şunları kaydetti: "Ankara da yeni açmış olduğumuz şubemize ait 2 katlı binamızda faliyetlere başlanmiştir. Oraya yolu düşen hemşehrilerimiz gidip burayı ziyaret edip görmekten yarar vardir. Bundan böyle İstanbul da ne varsa orada da o olacaktir. Adıyamanlılar vakfına kim sahip çıkarsa onundur. Vakıf hiç kimsenin özel malı  değildir. Bundan dolayıdır ki, her zaman siz değerli hemşehrilerimizin vakfa sahip çıkmaları ile birlikte yapıcı eleştirilerinize de ihtiyacımız var. Bundan böyle her yıl geleneksel olarak üç ayda bir gerçekleştirdiğimiz vakıf meclis toplantisına herkesin katılım sağlamasını bekliyoruz" şeklinde konuşarak, toplantıya katılan herkese teşekkür etti.

Toplantıya katılarak söz alan sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve yöneticileri ise konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Böylesi anlamlı bir toplantının düzenlenmesinde ev sahipliğini  yapan Adıyamanlar Vakfına teşekkür ettiler. Konuşmacılar, "Adıyamanlar Vakfı sadece enerjisini sadece burs hizmetiyle kalmayıp, daha farklı alanlarda ses getirebilecek güzel hizmetlere de odaklanmalidir. Gelinen nokta itibariyle de bir an önce bir lobi oluşturarak, bu lobi cercevesinde gerek siyaset ve gerekse bürokratik anlamında varlığını çok iyi his etmelidir. Bizler de sivil toplum kuruluşları olarak adıyamanlar Vakfı bütün güzel çalışmalarına destek çıkmalıyız ve katkı sağlamalıyız" diyerek, duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Haber: Abdulkerim SONKAYA

Editör: Adıyaman Haber