Tüm Müslüman ülkelerin tek vücut olması gerektiğini ifade eden Doğan, “Allah kısmet ederse mübarek ayın ilk gecesi halkımız teravi ile kılacaktır. Tutulacak oruçların, ibadetlerin Allah katında kabul olması temenni ederim. Bugün İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırıyı, hakareti, şiddeti nefretle kınıyorum. Müslümanlar kurbanlık koyun değildir. Mübarek günlerimiz geldiği zaman her zaman Müslümanlar katlediliyor. Bu katledilmeye sadece Türkiye değil Müslüman ülkelerin hepsi buna dur demesi lazım. Tek vücut olmaları lazım. Yazıktır, bu çocukların, kadınların, bu insanların bir günahı yoktur. Boşuna bu Müslümanları katletmek. Kimsenin hakkı değildir. Buna hep birlikte dur dememiz lazım"dedi.

"Ramazan ayına gelince tutulan oruçlar sadece bedenin sadece aç kalması değildir vücut tamamıyla niyeti olması lazım" diyen Doğan, şunları kaydetti:

"Oruç tutarken kamu kurumda çalışan personelin biraz daha sakin olup gelen insanların işlerini fazla bekletmeden giden insanlarında onların niyetli olduğunu fark ederek, fazla üstlerine gitmemeleri, daha nazik, kibar davranmaları, neden sorarsanız çünkü 11 ayın sultanı diyoruz. Ramazan ayı, mübarek ramazan ayı, sultanıysa o sultanlık hakkını vermemiz lazım. İnsanların birbirine daha çok saygılı, daha çok kibar, daha çok nazik, daha nezaketli kelimeler kullanması lazım ki o sultanlık unvanına layık olmalıyız. Biz ramazan’ı ramazan olarak kabul etmeliyiz. Ramazan'ı baş tacı etmeliyiz. Oruç tutan, tutmayan herkes birbirine saygılıdır. Tutana karşı tutmayan saygılı olacaktır. Tutan da tutmayanı küçük görmeyecektir. Bu seçim Ramazan ayının içerisinde olduğundan bir kırgınlık olabilir. Bu seçmenler, siyasetçilerin daha olgun, daha güzel kelimeler, daha nazik davranmalarını, Türkiye’de bir kırgınlık olmadan bu seçim süreci geçirmesini temenni ediyorum” 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha