Adıyaman Valiliğinin 18.10.2019 tarih ve 10449 sayılı Oluru ile İl Sağlık Müdürlüğü Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimi tarafından Biyosidal Ürünlerin Kullanım Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 27. Maddesi kapsamında 6-7-8 Kasım 2019 tarihlerinde “Biyosidal Ürün Uygulayıcı Sertifika Eğitimi” düzenlendi.
Sağlık Bakanlığı tarafından sertifikalı düzenlenen Biyosidal Ürün Uygulayıcı kurs programı 6 Kasım – 8 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti. Teorik ve uygulama olmak üzere iki bölümden oluşan kursa Adıyaman başta olmak üzere bölge illerinden toplam 19 Kursiyer katıldı. Sınav sonucunda başarılı olanlara “Biyosidal Ürün Uygulama Sertifikası” verildi.
Çevre Mühendisi, Çevre Sağlığı Teknikeri, Çevre Sağlığı Teknisyenlerince planlanan program ile kursiyerlere, Biyosidal Mevzuatı, Aktif madde içermeyen biyosidal ürünler, Piyasa gözetim ve denetimi, Kent zararlıları, Kişisel koruyucu ve donanımlar, Akut zehirlenmeler, Antidotlar, Haşere mücadele makineleri, İlk yardım, Kronik zehirlenmeler, Etiketleme, Genel biyosidal ürünler, Haşere mücadelesinde kullanılan ürünler konusunda çeşitli eğitimler verildi.
Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çevre Sağlığı Birimine verilen yetki kapsamında düzenlenen ve 3 gün süren eğitim sonunda, başarılı olan kursiyerlere 10 yıl boyunca biyosidal ürün uygulamalarında kullanılmak üzere yetki belgeleri verildi. Eğitim Sertifikalarının İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Erdoğan Öz tarafından verilmesiyle program sona erdi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha