Mimar Sinan Kültür Parkında düzenlenen bayramlaşma programına Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy,İl Emniyet Müdürü Metin Alper, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program da açıklamada bulunan TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, “Bizlerin daha çok birbirini sevmesi, daha çok biraraya gelmesi, islamın emri, dinimizin emri olarak müminlerin kardeşliğini tesis etmemiz gerekiyor. Bu coğrafya 100 yıl önce de bu acıları yaşadı. 100 yıldır zaman zaman yaşamaya devam ediyor. Bu acının dinmesi için yüce rabbimden niyazda bulunuyoruz. Bizler güçlü olmak zorundayız. Güçlü olmanın yolu da birlik olmaktan geçer. Bu coğrafya da yıkılmayan tek kale Türkiye Cumhuriyeti, bütün bu ezilen, mağdur edilen herkesimin tek umut kapısıdır Türkiye. Eğer Filistinli gençler İsrail zulmüne karşı direniyorsa, mücadele edebiliyorlarsa, Türkiye’ye umutlarından dolayı. Bu bayramların kıymetini bilelim. Kırgınlık, dargınlıkları bir tarafa bırakmak, bir olmak zorundayız. Bizler kardeşçe yaşamak için varız. Sizlerden hepinizden istirhamım budur” dedi.

Adıyaman valisi Nurullah Naci Kalkancı ise “İslam aleminde en itibarlı sözü en çok dinlenen lider ülke, bütün İslam aleminin gözünün üzerinde olduğu tek devlet Türkiye Cumhuriyeti’dir. Şuan da mazlum milletlerin Müslüman kardeşlerimizin tek umudu Türkiye’dir. Birleşmiş milletler genel kurulu Filistinlileri koruma altına alma kararı aldı. İslam ülkelerine baktığımızda geleceğe ümitle bakan tek devlet, tek millet bizim coğrafyamızda bizim ülkemiz olduğunu görüyoruz. Allah birlik, beraberliğimizi, dirliğimizi, bozmasın” diye konuştu.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha