Adıyaman Belediyesi konferans salonunda yapılan etkinlikte vatandaşlar günlük hayatta yaygı olarak kullandıkları asansör konusunda bilinçlendirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan  Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan, vatandaşı asansör kullanımı konusunda uyardı.

Adıyaman’da muayene edilen 881 asansörün yüzde 71’inin kırmızı etiketli olduğunu ifade eden Daştan, “Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı olarak ürün güvenliği haftası ile ülkemizde her yıl ekim ayının ikinci haftası ürün güvenliği haftası adı altında vatandaşlarımızı bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerine ayırıyoruz. Bu hafta kapsamında ülkemizin her köşesinde düzenlenen toplantılar ve ziyaret edilen okullar ile toplumun her yaş ve her kesiminden vatandaşlarımıza ulaşarak ürün güvenliğinin önemini anlatmaya çabalıyoruz. Zira bakanlık olarak ne kadar denetim yaparsak yapalım halkımızın bu konuda bilinçli olmaması durumunda gerçekleştirilen denetimlerde tam anlamıyla istenen sonuçlara ulaşılamıyor. Bakanlığımızca 2016 yılında yapılan ürün denetimlerinde en fazla uygunsuzluk oranı yüzde 44’le asansör grubu ürünlerde olduğu yine a tipi muayene kuruluşlarınca asansörlerde yapılan periyodik muayenelerde kırmızı etiket oranının yüzde 73 olduğu 2016 yılında Adıyaman’da muayene edilen 881 asansörün yüzde 71’inin kırmızı etiket aldığı görülmüştür. Yapılan denetimlerde en fazla uygunsuzluk oranın asansör grubu ürünlerde olması münasebetiyle bu yıl asansörle ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarına ağırlık verdik. Asansörler günlük hayatımızın vazgeçilmez parçası haline gelmiş ürünlerden biridir.” dedi.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha