Kutlama valilik önündeki alanda Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenine Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları jimnastik ve kick boks gösterileri yaptı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Yaşar Sarıkaya ve gençler Vali Abdullah Erin’i makamında ziyaret ederek bir buket çiçek takdim etti.

Gençlerin ziyaretinden memnuniyet duyan Vali Abdullah Erin, gençlerle sohbet ederek, gençliğe ülkenin yarınları olarak baktıklarını söyledi.
 
Vali Abdullah Erin, burada gençlerle yaptığı sohbette şunları söyledi:

"Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün ecdadımıza, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Çok pahalı bir toprak parçası üzerinde yaşıyoruz. Yüz sene önce vermiş olduğumuz kurtuluş mücadelesi ve onun başlangıcı olan 19 Mayıs tarihi yokluğa mahkûm edilen bir milletin emperyalizme karşı dirilişinin tarihidir. Bizler şerefli bir milletin nesilleriyiz. Bizlere bu toprakları emanet eden ecdadımızın emanetine sahip çıkacağız. Yüzyıl önce hesaplarını gördüklerimiz yüzyıl sonra hesabımızı görmeye çalışıyorlar. Bundan vazgeçmiyorlar. Masa üzerinde bu vatan topraklarını paramparça etmek için çalışıyorlar. Buna karşı tarihi şuurumuzu ve bilincimizi canlı tutarak, çocuklarımıza ve gençlerimize bu şuuru mutlaka vermemiz gerekiyor. Bu şuuru vermezsek gelecek nesillerin daha büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalması kaçınılmaz olur. 15 Temmuz bu topraklarda yaşayan milletin yok edilmesine yönelik bir hareketin göstergesidir. Fetö terör örgütüne gelinceye kadar 40 senedir başta PKK olmak üzere emperyalist güçler bu örgütler eliyle bu topraklara operasyon yapıyor. Kursaklarında kalan planı gerçekleştirmek için sürekli fırsat kolluyorlar. Yetiştirdiğimiz gençlerden sorumluyuz. Gençlerimizi bu şuur ve bilinçle yetiştirmek zorundayız. Bu şuuru taşıyan bir gençlik olması gazgeçilmezimizdir”

Kaynak : PHA
Kaynak: pha