Adıyaman’da turizmin önemli bir ayağını oluşturan Veka Tur, Adıyaman’a turistlerin gelebilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Turizm şirketi olarak önemli çalışmalar yürüten Vekatur, yerli ve yabancı turistlere tarihi yerleri gezdirerek Adıyaman’ı tanıtıyor. Turizmci Veysal Karani Kuştepe, son günlerde yabancıların adıyaman’a önemli bir ilgisinin olduğunu belirtti. Turizm sezonun bu yıl biraz durgun geçtiğini ifade eden Kuştepe, “Şuanda Adıyaman’a İstanbul’dan 45 turist geldi. Son zamanlarda iki ay için de Adıyaman’a turizm şirketleri ilgi gösteriyor. Günü birlik Adıyaman’a tur düzenliyorlar. Akşam konaklama yapıyorlar. Biz de güneşin doğuşu ve batışına götürüyoruz. Karakuş, Cendere, Arsemia, eski Kahta Kalesi'ne götürüyoruz. Güneş battıktan sonra otele geliyorlar. Buraya gelen bir turist, otelcimize, resturantrantcımıza, esnafa herkes ekonomik acıdan fayda sağlıyor. İki aydır Adıyaman’a turistlerin bir ilgisi var. Valimiz de ziyaretimde Adıyaman için elinden gelen bütün imkanları kullanacağını  ifade etti" dedi. 

"TURİZMCİLERE SESLENDİ"

Kuştepe, şöyle devam etti: "Özellikle İzmir Emit fuarı bütün dünya oradadır. Burada turizmci arkadaşlara sesleniyorum. Herkesi ben davet ediyorum. Veka tur olarak günü birlik Nemrut turlarımız var. Her hafta sonu Halfeti turumuz var. Mardin, Kapadokya, Karadeniz, Batum, Gürcistan turlarımız var" 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha