Üniversite yemekhanesi aşçıları tarafından hazırlanan aşurenin ikramına yoğun ilgi gösterildi.

Gençlik Meydanında İslami İlimler Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi İsmet Kalkan’ın Kuran-ı Kerim tilavetinin akabinde gerçekleştirilen aşure ikramına; Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, İl Jandarma Komutanı J. Albay Ercan Atasoy, Üniversite Genel Sekreteri Esin Karayılan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu ve Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, Rektör Danışmanlarından Doç. Dr. Sayad Kocahan ve Dr. Öğr. Üyesi Aykut Dündar, Alevi kanaat önderleri, kamu kurum ve kuruluşlarının idareci ve temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler katıldı.

Etkinlikte, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik tarafından, “aşurenin dini ve siyasi boyutu” adlı konuşma yapıldı.

Turgut: “Muharrem Ayı Barış, Kardeşlik, Birlik ve Beraberlik Ayıdır”

Etkinlikteki konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Rektör Turgut, “Bu güzel günde bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Programımıza ilimizin bürokratları, Alevi kanaat önderleri ve toplumumuzun her kesiminden çok sayıda vatandaşımız, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı. İnşallah bu birliktelik her daim devam edecektir. Bu ayda barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik had safhaya ulaşmalıdır. 1400 yıldır kurcalanan Kerbela olayı siyasi boyutlara çekilmeye çalışılsa da bizler, birbirimize asla kin duymamalıyız. Hepimiz Müslüman’ız, hepimiz kardeşiz. Muharrem ayı, sayısız lütuf ve hikmetlerle dolu kutlu bir aydır. Muharrem ayı aynı zamanda hüzün ve ibret ayıdır. Bizlere yüreklerimizi sızlatan Kerbela’yı hatırlatır. Bu yüzden Muharrem bizim için ortak bir hüzün mevsimi olduğu kadar hikmeti, merhameti, kardeşliği, dostluğu hatırlatan ibret sofrası da olmalıdır. Kerbela olayında herkese düşen vazife onu doğru okumak ve doğru anlamaktır. Dört tarafımızın ateş çemberi olduğu bu dönemde aramıza sokulmaya çalışılan fitneye asla müsaade etmeyeceğiz. Biz, bir çok rengiyle, farklı inanç ve mezhep özellikleriyle bir bütünüz. Bu vesile ile, Muharrem ayının, hepimize güzellikler ve hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından, Rektör Turgut, İl Jandarma Komutanı J. Albay Atasoy, ATSO Başkanı Uslu ve Alevi kanaat önderleri tarafından doldurulan aşure kaseleri misafirlere ikram edildi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha