Patent, Faydalı Model, Marka, Endüstriyel Tasarım ve Coğrafi İşaret konularında farkındalığın artması amacıyla ADYÜTTO tarafından hazırlanan “Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Farkındalık Eğitimi” adlı proje kapsamında Rektör Prof. Dr. Gönüllü ile İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz arasında protokol imzalandı.

Proje kapsamında, üniversitedeki farklı fakültelerde görev yapan akademisyenlere uzman eğitimciler nezaretinde 5 gün sürecek detaylı bir eğitim verilecek.

 -"ÜNİVERSİTE'DE "FİKRİ SINAİ MÜKİYET HAKLARI EKİBİ" KURULMASI PLANLANIYOR"

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, üniversite olarak bir projenin daha kabul edilmesinin mutluluğunu yaşadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Sanayileşmenin ve teknolojinin her geçen gün önem kazandığı dünyada üretim, Ar-ge, pazarlama da bir bütünün parçaları olarak hayatımızdaki yerini almış durumda. Üniversite olarak hem sanayicilerimize rol-model olmak hem de akademisyenlerimizi sanayi ve teknoloji merkezli yenilikler ortaya koymak bağlamında motive edeceğini düşündüğümüz bu projenin ilimiz ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha