DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın,yaptığı açıklamda, Adıyaman'da yapılan yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiklerini bildirdi. 

Adıyaman ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığını belirten Aydın, şöyle devam etti:

"Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Adıyaman ilimiz de nasibini aldı."

-"KOÇALI BARAJINDA GÖVDE DOLGU ÇALIŞMALARI DEVAM EDIYOR"

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Adıyaman merkez Çelikhan sınırları içerisinde yapımı devam eden Koçali Barajında çalışmaların hızla devam ettiğini ifade etti.

İnşaat çalışmalarının devam eden 124 metre yüksekliğindeki dev Koçali Barajı ve HES projesi tamamlandığında 187 bin 80 dekar tarım arazisinin sulanması ve yıllık 107 milyon kilowatt saat enerji üretilmesi sağlanacağını vurgulayarak, "Adıyaman’ın 2050 yılına kadar olan içmesuyu ihtiyacını karşılanacaktır. Projede gövdede kaya dolgu imalat çalışmaları devam etmektedir. ’dedi.

-"MİLLİ EKONOMİYE 132 MİLYON KATKI"

Aydın, "Proje tamamlandığında 2019 birim fiyatları ile dekar başına 705 lira gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 132 milyon lira katkı sağlanması hedefleniyor. Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha