Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adıyaman Şube Başkanı Aslan Palalı, Başkan Yardımcısı Hülya Temel Palancı ve Mali Sayman Hasan Balıbay, Yaman Medya Grup bünyesinde bulunan Perre Haber Ajansı Haber Müdürü Mahir Alan'ı ziyaret etti.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adıyaman Şubesi tarafından yapılan başkanlık seçimlerinde güven tazeleyen Aslan Palalı ziyaretinde, seçimdeki kamuoyunu bilgilendirme adına verdikleri destek için Alan'a teşekkür etti. 

Palalı, burada yaptığı konuşmasında, 10 Kasım 2019 Pazar günü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81.yıl dönümünde milletçe bir kez daha tükenmeyecek bir bağlılıkla, saygı ve özlemle andıklarını anımsattı.

Palalı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Atatürkçü Düşünce Derneği, yurt genelinde örgütlerinin ve yurttaşlarımızın yoğun katılımıyla, Ankara Ulus 1. Meclis'ten Anıtkabir'e binlerle büyük bir yürüyüş düzenledi. Katılımcı kuruluşlarla birlikte son yılların en iyi organizasyonunu gerçekleştirdik. Türkiye'nin her yerinden yurttaşlarımız Anıtkabir'e akın etti. Vatanın her beldesinde Büyük Gazi'ye sevgi seli aktı.

Milletimizin, Büyük Atatürk’e yönelişi ve bağlılığı bazı kesimleri anlaşılan o ki rahatsız etmektedir. Rahatsız olan kesimler, Büyük Devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma etkinliklerine maalesef gölge düşürmüşlerdir.

-"ATATÜRK'TEN SOĞUTMAK ÜZERE KURGULU BİR OYUNDUR"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, her şeyden önce bir büyük devrimcidir. Devrimci olduğu için de fikirsel anlamda anlatılması ve fikirsel bağlamda anılması beklenen ve yapılması gerekendir. Ancak, 10 Kasım 2019 pazar günü Atatürk’ün tüm yaşamı boyunca reddettiği görüntülerle karşılaştık. Çocuklarımıza 'secde' ettirildiğini izledik. Geleceğimizi emanet edeceğimiz beyinlere Atatürk bu şekilde izah ediliyorsa 'eyvahlık' bir durumdayız demektir. Bu yaklaşım, Atatürkçü Düşünce’nin kabul etmeyeceği ve toplumu Atatürk’ten soğutmak üzerine kurgulu bir oyundur."

-"BU İŞİ YAPANLARDAN HESAP SORUN"

Önceleri  'Anıtkabir'e tapınmaya gidiyorlar'  yaygarasıyla Atatürk sevgisini örselemeye, engellemeye çalışanlar, bu yalanlarından sonuç alamayınca şimdi 'secde' senaryosunu sahnelediklerini vurgulayan Palalı, "Bu senaryonun kurgusunu yapanlar eğitimci olamazlar. Atatürkçü hiç olamazlar. Bunlar olsa olsa Atatürk karşıtlarının yararına çalışanlardır. İlgilileri bu konuda uyarıyoruz. Bu işi yapanlardan hesap sorun yoksa hukuk yoluyla bu işi zaten biz yapacağız. Büyük Devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü fikirleriyle, eserleriyle ve yaratıcısı olduğu Cumhuriyet Devrimi ile milletçe anmaya devam edeceğiz. Kabul etmeyeceğimiz ve insan onuruna yakıştıramayacağımız kurguların mimarlarını şiddetle kınıyor, yakından takip edeceğimizi ve gereğini yapacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz."ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha