Medya Trend Fuar ve Organizasyon tarafından 17-21 Nisan'da 5 gün sürecek olan 4. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarının lansmanı gerçekleştirildi.

Özel bir otelde düzenlenen toplantıya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Tarım ve Orman İl Müdürü Adil Alan, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz,Odalar Birliği Başkanı Ziya Duranay, Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Orhan Öztürk, Medya Trend Fuar ve Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gül, STK temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Medya Trend Fuar ve Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gül, bu yıl fuarın 4'ncüsü gerçekleştirileceğini söyledi.

Gıda, Tarım Hayvancılık Fuarının bölgenin en kapsamlı fuarlarından biri olduğunu belirten Gül, şunları kaydetti:

"Gıda, Tarım ve Hayvancılık alanında hizmet veren firmalarımız, bölge ve Türkiye'nin her yerinden katılan firmalarımızın Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarında çok büyük verim elde ettiklerini bu pazarda buldukları için firmalarımız daha çok katılım gösteriyor. Bizim Fuar Merkezimizin yeterli kalmadığını bu fuarda hem dış alan hemde iç alanda yer kalmıyor. Şuan bölgede makine sanayide en fazla katılım yapıldığı Gıda, Tarım fuarı bunla ilgili bizim bademimiz var badem işletmeliğiyle alakalıda hem dikim öncesi hemde dikimde üretimde alınan verimde şuanda firmalarımızın proje bazında çalışan Türkiye bazında çalışan firmalarımız hemde badem işletme tesislerimizin de çok fazla katılım gösterdiği fuarı olduğu bölgede açık ara önde giden bir fuar Adıyaman fuarı Bunla alakalı fuarımızla ilgili inşallah 17-21 Nisan'da 5 gün sürecek fuarımıza ben tüm Adıyaman halkını buradan davet etmiş olayım."

-"BADEM DİYARI OLDUK, BADEM BAŞKENTİNE ADAYIZ"

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ise tarım fuarında yetersiz kaldığından bahsedildiğine işaret ederek,"Ben katılıyorum. 2013 yılında fuar merkezini yaparken, bazı Adıyamanlı vatandaşlarımız burayı ahır olarak yapılacak diye maalesef yazıp çizenler oldu. Bugün geldiğimiz nokta 5 yıl içerisinde buranın bize yetersiz olduğundan bahsediliyor bizi heyecanlandıran Adıyaman tarımda 40 bin aile iştigal eden bu bizi heyecanlandıran bir kentten bahsediyorum. Tarıma dayalı sanayide de mesafe kat ettiğimizi unutmamamız lazım. Dolayısıyla biz tarımda önemli bir yere geldiğimizi farkında olmamız lazım. 2 gün sonra inşallah Tarım Bakanımız Adıyaman'da konuyla ilgili Adıyaman'ımızı enine boyuna tarımla ilgili bütün sıkıntılarımızı kendisine birinci ağızla anlatacağımız Ziraat Odası Başkanımızla birlikte konuştuk Adıyaman'ı tarımda biryere getirmenin hakikaten çabası içerisinde olmamız lazım Özellikle badem diyarı olduk badem kenti olacağız. Badem başkentine adayız diyoruz. İnşallah bununla ilgili farklı yatırımları da düşünüyoruz. Yapmamız lazım. Adıyaman sadece tarımla değil. Sanayide de iyi biryere geldiğini söylüyorum. Bunu da hepimiz görüyoruz. Bundan sonra fuarlar sadece Adıyaman'da değil, bölgesel fuar olmuştur. İsmini bundan sonra bölgesel fuar olarak kullanmalıyız. Önümüzdeki dönemlerde mermer ihtisas organize sanayiyi kuracağız. Hep bir el ele verirsek kentimiz için güzel şeyler yapabiliriz" diye konuştu.

-"ÇİFTÇİLERİMİZİ FUARA DAVET EDİYORUZ"

Tarım ve Orman İl Müdürü Adil Alan ise konuşmasında fuarcılığın önemine işaret ederek, "Fuarcılıkta çok önemli bir yere geldik. Biz bu tür fuarları çok önemsiyoruz. Çiftçimizin yeni teknoloji ile buluşması ve Türkiye'de tarımda birinciliğe çıkan Adıyaman'ımızın ürünlerinin bütün Türkiye'ye pazarlana bilmesi içinde fuarlar bizim için çok önemli bademde Türkiye'de artık birinci sıradayız. Ve bademde biz şunu yapıyoruz. Türkiye'nin badem piyasasını Adıyaman belirliyor. Tarım Kredi Kooperatifi tarafından badem ile ilgili kurulan tesis geçen yıl 2 bin 270 ton ürün satın alarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. Bundan sonrada inşallah bundan sonraki yıllarda da önemli çalışmalara imza atacağız. Adıyaman birçok üründe Türkiye'de ilk on içerisinde yer alıyor. Çiftçilerimizi bu fuara davet ediyoruz"dedi.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha