Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin 7 dönem boyunca aldıkları teorik bilgilerin pratik uygulamalara dönüştürebilme fırsatı yakaladıkları, Üniversite ile sanayi arasındaki işbirliğini artıran, öğrencilerin son dönemlerini işletmelerde çalışarak geçirdikleri ve bu dönem 3.sü gerçekleştirilecek olan istihdam programı “Uygulamalı Mühendislik Eğitimi (UME)” uygulamasına katılan 84 mühendis adayı 1 günlük iş yeri alıştırma eğitimlerinin ardından iş yerlerine uğurlandı.

Üniversite merkez külliyesi içerisinde bulunan Mühendislik Fakültesinde yapılan iş yeri alıştırma eğitimlerinin açılış toplantısına Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Pala, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları ve öğretim üyeleri ile UME öğrencileri katıldı.

Açılış toplantısında konuşma yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Pala, “Uygulamalı Mühendislik Eğitimi (UME)” hakkında genel bir değerlendirme yaparak; “Üniversite ile sanayi arasında yeni köprüler kuran Uygulamalı Mühendislik Eğitiminin 3. dönem öğrencilerini iş yerlerine uğurluyoruz. UME sayesinde bu öğrencilerimiz teorik bilgilerin pratik uygulamalarını yapma fırsatı bulacaklar. UME öğrencileri, sahip oldukları taze bilgi ve inovasyon/yenilik yaratma potansiyelleriyle Kurum/Kuruluş/Firmalara yenilikçi ürün, hizmet ve süreç kazandırabilecekler. UME aynı zamanda sanayiye ve iş hayatına nitelikli bilgi sağlanmasına ve üniversite-sanayi ortaklığında yeni projelerin oluşturulmasına ön ayak olacak bir uygulamadır.” diyerek, öğrencilere uygulamalı eğitimleri süresince ve bundan sonraki meslek yaşamlarında riayet etmeleri gereken ilkeler ile ilgili bir konuşma yaptı.

2016-2017 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında ülkenin farklı bölgelerindeki 64 farklı kurum ve kuruluşta “Uygulamalı Mühendislik Eğitimi (UME)” alacak olan öğrencilerin 6 Şubat tarihinde başlayacak olan dönemleri 29 Mayıs tarihinde sona erecek.

UME’ye gitmeden önce Üniversite Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünden 27, Gıda Mühendisliği Bölümünden 35, İnşaat Mühendisliği Bölümünden 18, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünden 4 olmak üzere son sınıf öğrencilerinden gerekli şartları sağlayan toplam 84 öğrenciye bölüm öğretim üyeleri tarafından “İş Sağlığı ve Güvenliği”, “İş Yerinde Dikkat Edilecek Hususlar”, “İş Disiplini” ve “Zaman Yönetimi” konularında eğitimler verildi. 1 gün süren eğitimlerin ardından eğitimlerini tamamlayan mühendis adayları iş yerlerine uğurlandı.


Kaynak : PHA

Editör: Adıyaman Haber