Başkan Mehmet Kılıç, CHP'nin, yerel yönetim stratejisini belirlemek üzere 25-26-27 Temmuz tarihlerinde Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Yerel Yönetimler Çalıştayı düzenlendiğini anımsattı.

-"VERİMLİ VE KAZANIMLARI OLAN BİR ÇALIŞTAY GERÖEKLEŞTİRDİK"

Kılıç, Türkiye genelinde 11'i Büyükşehir, 10'u da il olmak üzere toplamda 252 belediyeyi kazanan belediye başkanlarının katılımı gerçekleşen kamp için Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde yaptığı açıklamada, sosyal demokrat belediyeciliğinin ilkelerine bağlı, görev ve sorumluluğunun bilincinde belediye başkanları olarak hizmet etmeye kararlı başkanlarımızla bir arada bulunarak verimli ve kazanımları olan bir çalıştay gerçekleştirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bilgi edindiğimiz, tecrübe paylaşımı yaptığımız ve destek kazandığımız bir çalıştay yapılmıştır. Söz konusu çalıştay da CHP Genel Merkez’inde 'Yerel Yönetimler Koordinasyon Merkezi' kurulması kararlaştırıldı. Tüm sorunların çözümü, finansman ve proje üretilmesi gibi konularda Türkiye genelinde ki 252 Belediye ile iş birliği yapılacağı vurgulanmıştır.

Başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere bire bir görüşme ve değerlendirme imkanı bulduğum değerli başkanlarımız ve partililerimiz olmuştur. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer ve diğer büyükşehir belediye başkanlarımız ve il,ilçe belediye başkanlarımızın pek çoğuyla görüşme gerçekleştirilmiştir. Onlara yeşillikler diyarı Tut İlçemiz hakkında tanıtıcı bilgi vermenin yanında yerel tatlarımızdan Dut Kurusu ve Dut Pekmezi ürünlerimizden de ikram edilmiştir. Değerli Belediye Başkanlarımızdan Tut ilçemize her türlü maddi ve manevi desteğin sağlanması yönünde söz aldığımı özellikle belirtmek isterim."

Başkan Mehmet Kılıç, "Tut ilçemizde kıymetli hemşehrilerimizin hak ettiği en güzel hizmeti alması temel hedefimizdir. Ayrıca tarihi turistik önem ve değere sahip ilçemizin daha çok tanınması ve tanıtılması adına başta hemşehrilerimizin bu ilçede mutlu, sağlıklı, huzurlu yaşamaları esas hedefimizdir. Her şeyden önce ilçemizin imkanlarının iyi bilinmesi, ihtiyaçlarının doğru tespit edilmesi gerekmektedir. Doğru tespit ve teşhis sonrasında öncelik sırasına dikkat ederek hizmet vermenin bilinci ve kararlılığında olduğumuz sürece başarılı olacağımızı belirtmek isterim. İlçemizin gelişerek büyümesi, tanınması ve tanıtılması adına çalışma ve gayretimizi artırarak halkımızın beğeni ve takdirini kazanmak şahsım için en önemli hedef olduğunu."  ifade etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha