Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü,  Adıyaman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde, Tut Halk Eğitim Merkezi ve Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projesi kapsamında kurs düzenlendi.

İlçe Tarım Müdürü  Mahir Toprak, yaptığı açıklamada, “2019 yılı eğitim yayım çalışmaları kapsamında bitkisel ve hayvansal üretimin daha bilinçli ve sürdürülebilir olması için ilçe müdürlüğümüzce meyve bahçelerinde gübreleme ve sürü yönetimi elemanı kurslarını düzenledik. Bölgenin coğrafi konumu itibarı ile büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık ile bahçeciliğin kaçınılmaz gelir kapısı olması da yaptığımız çalışmalara ayrı bir anlam yüklemiştir.Bölge insanı ile üretime ortak katılım sağlamak için bütün bilgi bütün bilgi birikimi ve gayretlerimizle çalışmalarımız devam edecektir." dedi.

-67 ÜRETİCİ SERTİFİKA ALMAYA HAK KAZANDI

Özellikle genç çiftçi projelerinden hibe alanlara yönelik tarımsal üretim ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin bilinçli ve  sürdürülebilir üretim yapması amacıyla düzenlenen kursta, Tut İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ziraat Mühendisi Mahir Toprak,  Ziraat Mühendisi Haşim Çayır, Ziraat Mühendisi  Ali Gemici, Ziraat Mühendisi  Sevda Korkmaz Kaya, Veteriner Hekim Barış Ali ve Veteriner Hekim Ali Tekçe eğitici olarak görev aldı.

Meyve bahçelerinde gübreleme kursunda; gübreleme metotları, kimyasal gübrelemenin önemi ve organik gübreleme 6 iş günü, 4 kadın ve 17 erkek kursiyere eğitim verildi.

Sürü yönetiminde ise; 13 iş günü olan kursta koyun ve keçi Irklarının tanımı, seçimi, hayvan beslemesi, hayvan hastalıkları ile mücadele, kuzu ve oğlak ölümleri ile ilgili mera hastalığının önemini içeren eğitiml verildi.

Yazılı sınava tabi tutulan ve başarılı olan 7'si kadın, 67 üreticinin sertifikaları, İlçe Kaymakamı Yunus Kızılgüneş tarafından takdim edildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha