Politika halkın huzur ve güvenliğinin, mutluluğunun sağlanması olduğunu belirten Yargucı,"Toplumu yönetmenin, politikanın kendi başına bir amacı yoktur. Politika bir amaç değil, araçtır, amaç halkın huzur ve güvenliğinin, mutluluğunun sağlanmasıdır. Politika bu amaçları gerçekleştirmek için yapılan ve idealist bir tutumu içeren, toplum adına fedakârlık isteyen çalışmalardan oluşan bir kamu hizmetidir."dedi.
Politika hizmeti yapacak kişilerin bilgi ve becerileri anlayışıyla vizyon ve özveri istediğini aktaran Yargucı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu bakımdan politika, söz konusu hizmete heveslenen kişilerden çok geniş bir bilgi, beceri, anlayış, tolerans, olgunluk, vizyon ve özveri ister. Çeşitli dönemlerde, toplumlarda yönetimin, yöneticilerin tutum ve davranışları, değişik nedenlere bağlı olarak bir zulüm mekanizmasına dönüşebilmiştir. Her toplumda zaman zaman tiranlar, diktatörler, kendi çıkarları için insanları, halkı harcayanlar görülmüştür. Bu tür politikacılardan, zalim krallardan toplumların kurtulması da hiçbir zaman kolay olmamıştır. Bunun için ağır bedeller de ödenmiştir. Ama tüm bunlar politikanın gerçek amacını ortadan kaldırmamıştır. Her zaman halkların siyasetçilerden beklentisi güvenlik, huzur ve esenlik olmuştur. Görülmüştür ki; politikanın ve politikacıların bu idealizmi kaybolduğu anda iş kişisel çıkarlara yönelmiş ve devlet işleri halka bir hizmet aracı olmaktan çıkarak belirli kişi ve grupların çıkarlarını gözeten işlemler hâline gelmiştir. Politik eylemlerin, karar ve önlemlerin odak noktasında hep günlük ve geleceğe dönük olmak üzere toplumun, halkın çıkarları, refahı olmak zorundadır. Bundan sapılması hâlinde ise rejim meşruiyetini kaybetmiş olur. Çünkü politika halkın egemenliğinin, devlet otoritesinin birileri tarafından gasp edilmesi değil, iktidar gücünün meşru ilke ve kurallara dayanarak kullanılması, ilgili kararların alınması ve bunların halk lehine uygulanması demektir."
4,5 yıl gibi uzun bir sürede üretime dayalı ekonomik modeli, etnik ve mezhepçi odaktan kurtarıp çağdaş, laik ve bilimsel eğitimi yeniden tesis edilmesi gerektiğini belirten Yargucı,"Halk aleyhine olan her konu da geç de olsa, karşı bir hareket alanı açar ve tavrını ortaya koyar. Ülkeyi yönetenlerin öncelikleri acili yetine göre belirleyip, bir an önce bu doğrultuda muhalefetin desteğini de alarak 4,5 yıl gibi uzun bir sürede; yeniden üretime dayalı ekonomik modeli, etnik ve mezhepçi odaktan kurtarıp çağdaş, laik ve bilimsel eğitimi yeniden tesis etmelidir. Bu vesile ile 31 Mart Yerel Yönetim Seçimlerinde seçilen, Muhtar, Belediye başkanları, Belediye meclis üyeleri ve İl genel meclis üyelerini tebrik eder, başarılar dilerim"şeklinde konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha