Milletvekili Tutdere, yaptığı yazılı açıklamasında, işsizlikte cumhuriyet tarihinin en üst seviyesinde bulunduğu günlerden geçildiğini kaydetti.

Bu rakamın Adıyaman için ise özellikle son dönemlerde hep Türkiye ortalamasının üstünde olduğunun altını çizen Tutdere, “Hükümet kanadından yapılan açıklamalar, krizin yatışıtırılacağı yönünde olsa dahi; çok zor, çok ciddi bir ekonomik krizin tam ortasındayız. Esnaf siftah yapmadan dükkânını kapatıyor, okuldan mezun olan gençler kendilerini işsizlik krizinin içinde buluyor, okuma fırsatı bulamayanlar zaten işsizliğin artık fıtratlarında olduğunu düşünüyor. Çiftçi tarımdan vazgeçiyor, fabrikalar ve büyük şirketler kapanıyor. Tablo gitgide karamsarlaşırken, vatandaşımız bir bayramı daha ekonomik krizle karşılıyor.”dedi. 

-“SANDIKTA İRADE GASPI, CEBİMİZİ BOŞALTTI”

Milletvekili Tutdere, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bunlar yetmez gibi içinden geçtiğimiz süreçte, bir de sandıktaki irade gaspının da ekonomiyi vurduğunu görüyoruz. Bu gasptan, yalnız İstanbullular değil, 82 milyon vatandaş olumsuz etkilendi. İstanbul seçiminin gasp edilmesi vatandaşın cebini daha da boşalttı. Asgari ücretin döviz cinsinden karşılığı, 1 nisan da 368 dolar iken, 22 mayıs itibarıyla 331 dolara indi. Bu dönemde her bir asgari ücretli 37 dolar kaybetti. Türkiye’nin dış borcunun lira cinsinden karşılığı ise 272 milyar lira artışla 2 trilyon 714 milyar liraya çıktı. Böylece her bir vatandaşın sırtındaki borç yükü 3 bin 342 lira arttı. Yerel seçimler sırasında vatandaşımız ile kurum ve kuruluşlara yaptığımız bir çağrımız vardı, demiştik ki; alışverişinizi zincir marketlerden değil, esnaflardan yapın. Yerel ekonomiye katkı sunmak için elinizden geleni yapın, yapmaya devam edin. Ekonomik krizin sorumlusu biz halk olmasak bile, elimizden geleni yapmak zorundayız. Bütün bunları bilerek, farkında olarak, mecliste, sokakta ve bulunduğumuz her yerde sözümüzü esirgemeden halkımız için, halkımızla birlikte çalışmayı sürdüreceğiz. Ramazan bayramımızın hepimize huzur, sağlık, mutluluk ve birliktelik getirmesi dileğiyle.” 
 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha