-“YSK SİYASİ BASKILARA BOYUN EĞEREK HUKUK DIŞI SİYASİ BİR KARARA İMZA ATMIŞTIR”                                              

Seçimlerin yenilenmesi kararının hukuk düzeyinde ve vicdanlarda yeri olmadığını vurgulayan Tutdere, şunları ifade etti:

“YSK verdiği bu kararla milletin iradesini yoksaymış, sandığa atılan milyonlarca oyu geçersiz sayarak yurttaşların anayasal hakkı olan yerel yönetime katılma hakkını yok etmiştir. YSK’nın iptal kararı ve gerekçesi anayasaya, kendi içtihatlarına ve 298 sayılı kanuna açıkça aykırıdır. Anayasamızın, 79. maddesine göre seçimler yargı organlarının genel yönetim ve denetimi altında yapılır. Seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırma YSK’nın görevidir. YSK bu kararıyla anayasal görevinin dışına çıkarak, siyasi baskılara boyun eğerek, hukuk dışı siyasi bir karara imza atmıştır. İktidar yargıçlar eliyle, sandığa yansıyan halkın iradesini ortadan kaldırmış, hukuk tarihimizde eşi benzeri bulunmayan bir hukuksuzluğa imza attırmıştır. Demokrasilerde aslolan milletin iradesidir. Milletin yerel yönetime katılma hakkının güvence altında olmasıdır. YSK, mesnetsiz kararıyla bu temel hukuk ilkesini de zedelemiştir.”

-“YSK’NIN 4 OYDAN BİRİNİ GEÇERSİZ SAYMASI, BİR AĞAÇTAKİ 4 ELMADAN BİRİNİ ZEHİRLİ SAYMASIYLA EŞDEĞERDİR”

Tutdere, YSK’nın aynı zarfa atılan 4 oydan 3’ünü geçerli birini geçersiz sayması, bir ağaçtaki 4 elmadan birini zehirli saymasıyla eşdeğer olduğunu ifade etti.

Yapılan hukuksuzluğa, mücadele edeceklerini belirten Tutdere, “Hepimiz hukuka ve demokrasiye olan inancımızı diri tutarak haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı birlikte mücadele edeceğiz. Ülkemizin aydınlık geleceği için başta İstanbul’da yaşayan tüm hemşerilerimiz ile, İstanbullulara açıkça çağrıda bulunuyorum; YSK verdiği kararla yanlış yapmıştır. Bu yanlışı düzeltecek olan en büyük hakem ve karar verici olan 16 milyon İstanbullu yurttaşımızdır. Sizlerin YSK’nın yapmış olduğu yanlışı, İmamoğlu’nun maruz kaldığı haksızlığı düzelteceğinize inanıyorum. İmamoğlu’nun ve İstanbullu’nun elinden alınan hakkını 23 Haziran’da hep beraber iade edip ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağız.Her şey güzel olacak!”

Kaynak : PHA

Kaynak: pha