Daha önce interneti olmayan belde ve köylere internet altyapısı kurulması, çölyak hastalarına gıda desteği sağlanması gibi vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik pek çok yardım girişimlerinde bulunan ve büyükşehir belediyelerinin Adıyaman’daki bu eksiklikleri gidermesini sağlayan Tutdere, bu kez 3 tır dolusu yardım malzemesinin Adıyaman’a gönderilmesini sağladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla özellikle muhalefet belediyelerine dağıtılmak üzere gönderilen çöp konteyneri, bilgisayar, maske, dezenfektan, işçi elbiseleri, internet vericisi ve pandemi sürecinde faydalanılacak çeşitli hijyen malzemelerinden oluşan 3 tır yardım Adıyaman’a ulaştı. 

Eski Valilik binası yerinde dağıtım törenine TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, CHP Merkez Adıyaman İlçe Başkanı Hüseyin Buluş, Tut Belediye Başkanı Mehmet Kılıç, Pınarbaşı Belediye Başkanı Mahmut Alan, Kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'un yerel yönetimlerden sorumlu danışmanı Bülent Köse ve parti yöneticileri katıldı.

"Belediyelerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak yardım malzemeleri hemşehrilerimize ulaştı"

Gazetecilere açıklama yapan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, "Pandeminin başladığı 11 Mart'tan bu yana biz Cumhuriyet Halk Partisi Olarak Büyük şehir belediyeleri olarak ve yereldeki belediyelerimiz olarak her zaman halkımızın yanında olduk. Bu zor süreçte halkımızın ihtiyaçlarına ulaşmaya çalıştık, onların dertlerine derman olmaya çalıştık. İmkanlarımız dahilinde her daim halkımızın yanında olduk."dedi.

Daha önceki çalışmalarda çeşitli adette miktarda maske, hijyen malzemesi dağıttıklarını ve şehrin dört bir yanına imkanlar dahilinde ulaştığını aktaran Tutdere, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bundan yaklaşık 1 ay önce biz İstanbul'da sayın Ekrem  İmamoğlu ile yapmış olduğumuz toplantıda belediye başkanları ve il başkanımızın bulunduğu toplantıda İmamoğlu'na Adıyaman'daki Belediyelerimizin ihtiyaçlarını iletmiştik. Sağ olsun o toplantıda İmamoğlu bundan sonraki süreçte İstanbul Büyük Şehir Belediyesi imkanlarını yasalar dahilinde Adıyamanlılar için seferber edeceğini  sözünü vermişti ve bugünde bu meydanda İmamoğlu'nun  verdiği sözü tutuğunu görüyoruz ve arkamızda bulunan tırlar da Adıyaman'daki Belediyelerimizin özelikle muhalefete ait Belediyelerin ihtiyaçlarını karşılayacak yardım malzemeleri şu anda Adıyamanlı hemşerilerimize ulaştı. Bundan sonraki süreçte ise aynı şekilde yardımlar gelmeye devam edecek." 

Biz Adıyaman’da iktidarla hizmet yarışında öndeyiz

Adıyaman’da iktidarla hizmet yarışında önde olduklarının altını çizen Tutdere, "Biz Adıyaman'da Cumhuriyet Halk Partisi Olarak iktidarla hizmet yarışında öndeyiz, bunu herkesin bilmesi lazım.  Cumhuriyet Halk Partisi, belediyeleriyle Adıyaman’ın ve Adıyamanlının yanındadır, yanında olmaya da devam edecektir.  Bundan sonraki süreçte Sayın İmamoğlu, Sayın Mansur Yavaş Adıyamanlının ihtiyaçlarını giderecektir.Bizde Adıyamanlı hemşerilerimizin sorunlarını, taleplerini  belediyelerimize iletmeye devam edeceğiz.

Büyükşehirlerimiz daha önce kardeş belediyecilik adına belediyelerimizin bir takım araç gereç ihtiyaçlarını da karşılamışlardı ve bundan sonraki süreçte eksiklerimizi kardeş belediyecilik çerçevesinde karşılayacağız.Bütün örgütlerimizle, teşkilatlarımızla Adıyamanlı hemşerilerimizin hizmetindeyiz ve bundan sonraki süreçte de büyükşehir belediyelerimiz başta olmak üzere Cumhuriyet Halk Partimizin bütün imkanlarını Adıyaman için seferber etmeye devam edeceğiz." diye ifade etti.

" Bizlerde bu yardımlara vesile olmanın şerefini yaşıyoruz "

Yardımların içeriğine ilişkin bilgiler veren Tutdere, şöyle devam etti:

"Yardım tırlarımız da çok acil ihtiyaç olan çöp konteynırları var.  Belediyelerimizin bir kısmında çöp konteynırları eksikti, o eksiklikler giderildi. Bunun dışında bilgisayarlar var, maske ve dezenfektanlar var. Özellikle Kovid-19 mücadelesinde halkımızın ihtiyaç duyduğu malzemeler var. Belediyelerimizde çalışan ekmekçi kardeşlerimizin kıyafetleri var.

Burada belediyelerimizin göstereceği noktalarda baz istasyonu şeklinde internet ulaşımı sağlayacak internet vericililerine ilişkin yarın bir tırımız daha gelecek. Yani yardımlar imkanlar çerçevesinde Adıyaman'a akmaya devam edecek. Bizlerde bu yardımlara vesile olmanın şerefini yaşıyoruz. Eğer yeterli destek yapılsaydı buna ihtiyaç duymazdık, ancak maalesef mevcut durumda bir ayrımcılık ile  karşı karşıyayız.

Belediyelerimiz hak ettikleri desteği alamıyorlar. Bizler  tabii ki kamunun kaynaklarının belediyelerimize eşit bir şekilde,  adil bir şekilde dağıtılması konusunda mücadele veriyoruz, Belediyeler Birliğinden de destek almak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Ayrıca yardım tırlarını Adıyaman’a ulaştıran heyete ilişkin bilgiler de veren Tutdere, "Bugün yanımızda Sayın İmamoğlu'nun yerel yönetimlerden sorumlu danışmanı Bülent Köse, hemşehrimiz Yasin Karahan daha önce İstanbul'da ilçe başkanlığı yapmış hemşerimiz İbrahim Kırancan aramızda. Bugün bu yardımların bize ulaşması noktasında çok katkı sağladılar. Huzurlarınızda Adıyaman'ın milletvekili olarak hem bu heyetimize hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'na teşekkür ediyorum. Ayrıca  Adıyaman'dan İmamoğlu hem başsağlığı dileklerimizi iletiyor hem de Sayın Belediye Başkanımızın koronavirüse yakalanan eşi ve çocuklarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz." 

"Yardımlar önümüzdeki dönemde çok hızlı gelecek"

CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet ise "Adıyaman'da yaşanan ekonomik sıkıntı pandemi süreciyle 4-5 kat arttı.. Sayın Büyük Şehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu beyin Adıyaman'daki belediyelerimize yaptığı yardım bizim için çok değerli ve çok anlamlıdır. Bütün Adıyaman halkı huzurunda kendilerine teşekkürlerimizi, minnetlerimizi belirtmek istiyorum ve bu yardımlarında Adıyaman'a müjde olarak arkasının önümüzdeki dönemde çok hızlı olarak geleceğini ve tekrarlanacağını söylemek istiyorum. Adıyaman'a hayırlı uğurlu olsun. "diye ifade etti.

Konuşmaların ardından kente gelen 3 tır dolusu yardım belediyelere dağıtılmak üzere yola çıktı.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha