Ulubey, yazılı açıklamasında, "Biz dün, Sayın Binali Yıldırım'ın eşine karşı yapılan hadsizce hereket ve söylemlerin karşısında olduğumuz gibi bugün de Sayın Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'a karşı sosyal medya üzerinden yapılan ahlaksız saldırıya karşıyız."dedi.

Ahlak'ın, değer kavramı ile birlikte ele alındığını ve ikisinin birlikte ahlaki değerler olarak tamamlandığına işaret eden Ulubey, şunları dile getirdi:

"Tüm toplumlarda ortak değerler aynıdır, bu değişmez bir ölçü ve kuraldır. Ne yazık ki bazı insanlar, bu kişi ya da kişilere insan denilebilir mi bunu ayrıca tartışmak gerekir. Fakat ahlaki değerlerini unutmuş,vicdanını yitirmiş ve davranışlarında pervasız bir şekilde ölçüyü kaçırmış durumdalar. Dolayısıyla bu değerler çöküntüye uğramamalı bilakis korunmalı ve gelecek kuşaklara doğru bir şekilde öğretilmelidir ve de aktarılmalıdır. Bugün yaşadığımız yozlaşmanın,hoşgörüsüzlüğün en büyük sebebi de bu ahlaki çöküntüdür."

Ulubey, yazılarında sık sık birlikte yaşama kültüründen bahsettiğini belirterek, "Bunun açılımı şudur; farklılıklarımızla bir arada yaşamak. Farklı inancımız olabilir, farklı siyasi görüşümüz, kültürel farklılıklarımızla bir arada yaşamanın ne kadar önemli olduğunu ve tüm bunların demokrasinin olmazsa olmazlarıdır .Ve insanım diyebilen herkesin ortak paydası olmalıdır. Bu konuda Ünlü yazar Ahmet Ümit'in güzel bir vurgusu var, şöyle der, 'hepimizin bir tek ortak özelliği vardı; insan olmak. Farklı inançlara, farklı etnik kökenlere, farklı cinsiyetlere, farklı dünya görüşlerine sahip olsak da hepimiz insandık'. Evet asıl mesele insan olabilmek!...Bakın yine bu konuda Ataol Behramoglu ise şöyle söylemiş; 'oysa insan olmak, çoğalabilmektir başkalarıyla. İnsansın; birinin canı yanarken, senin de canın yanıyorsa."şeklinde ifade etti.

İnsanlığın koronavirüs belasıyla yaşayabilmenin telaşına düştüğünü kaydeden Ulubey, "Yaşam koşulları değişmişken, ekonomik koşulların çaresizliği , yoksulluk kadınlarımızı vuruyorken, kadına yönelik şiddet, ölüm , tacizler de tıpkı korona salgını gibi büyüyor!....Bu nasıl bir kin, nasıl bir hırs ki, sırf aynı görüşte, aynı düşüncede olmadığı için, bir başkasının eşine, ailesine namusuna ve bir anneye dil uzatabiliyor?..."dedi.

Ulubey, insan gururunu onurunu çiğneyenleri, nefretle kınadığını vurgulayarak, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Biz dün, Sayın Binali Yıldırım'ın eşine karşı yapılan hadsizce hereket ve söylemlerin karşısında olduğumuz gibi bugün de Sayın Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'a karşı sosyal medya üzerinden yapılan ahlaksız saldırıya karşıyız.
Siyasi görüşlerimizin ayrılığı bir başkasının onuruna dil uzatmayı asla gerektirmez.
İnsanlıktan nasibini almayanlara bir kez daha sesleniyoruz, kadına yönelik tacizi ve her saldırıyı,bu tür ahlaksızlıklarla toplumu ayrıştıran, provake edenleri, insanın gururunu, onurunu çiğneyenleri bir kez daha nefretle kınıyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha