"Yapılmak istenen nedir?"

Ülkede yaşanan sıkıntılara değine Ulubey, bu zorlu döneminde yaşanan sıkıntıların ve acıların son bulmasını istediğini kaydetti.

"Daha iyi, daha mutlu, daha adil ve demokratik bir ülke istiyorum" diyen Ulubey, terör, işsizlik, tarım, mutasyonlu virüs, Uzay Projesi ve yeni anayasa uygulamasına dair açıklamalarda bulundu.

Ulubey yazılı açıklamasında,"Toplumu kutuplaştırmadan,bir birimizi tamamlayan, farklılıklarımızın  bir tehdit unsuruymuş gibi algılanmayan, her düşünceye saygı duyarak,hangi dinden, hangi milleten,renkten ve dilden olursak olalım,en büyük paydanın insan olduğunun bilincinde olalım."dedi.

Koronavirüs salgınının can almaya devam ettiğini anımsatan Ulubey, "Bir de mutantlı virüs çıktı. Hala tehlike devam ediyor, lütfen dikkat etmenizi diliyorum."dedi.

"Siyasette, Gara operasyonu hakkındaki iddiaların derhal aydınlatılması gerekiyor"

"Ülke olarak onca sorun yaşıyoruz."diyen Ulubey, yıllardır kangrenleşen terör, ülkenin başka bir ciddi sorunu olduğunu vurgulayarak, " Irak’ın Gara bölgesinde teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit edilen 13 yurttaşımızın acısı hala taze. Terör kimden gelirse gelsin insanlık suçudur. Bir kez daha lanetliyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. Siyasette,  Gara operasyonu hakkındaki iddiaların derhal aydınlatılması gerekiyor."şeklinde ifade etti. 

"Havamız, suyumuz, güneşimiz var, neden ekmiyoruz, dikmiyoruz"

Ulubey, 19 yıldır Türkiye'yi tek başına yöneten AK Parti iktidarının, ülkenin  gerçek gündeminden uzak, suni gündem yarattığını ve algı yönetimini iyi yönettiğini ileri sürerek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Son yıllarda koalisyonlarla yönetilen ülkemiz halkı, arayışı yeni bir partide bularak, AK Parti iktidarına büyük destek vermiş, her seferinde zaferle çıkartmıştır. İlk dönemi halkta umut yarattı, bunu inkar etmiyorum. Fakat  elindeki tüm yetkiye rağmen ülke sorunlarını çözmedeki güvenirliğini ne yazık ki yitirmiştir. Mevcut iktidar yüzü gülmeyen bir toplum yaratmayı başarmıştır!...Tarım bitti, hayvancılık bitti. Her şeyimizle dışa bağımlıyız. Tarım ithalatında Cumhuriyet rekorunu kırdık. On yılda ithalata 114 milyar dolar ödendiği basına da yansıdı. Verimli topraklarımızı ne güzel işletiyorduk. Havamız, suyumuz, güneşimiz var, neden ekmiyoruz, dikmiyoruz, üretmiyoruz?...Çiftçimizi desteklemiyoruz?...

"İki üniversite bitiren genç babasının eline bakıyor"

Yıllardır yazılarımda beyin göçüne dikkat çektiğini aktaran Ulubey, "Atanamayan öğretmenler,sağlıkçılar, engeliler atama bekliyor!...Esnaf zor durumda.  Sık sık gündem değiştiriliyor. Geçtiğimiz günlerde Sn. Cumhurbaşkanı Milli Uzay Projesini anlattı. "İnşallah Ay'a gidiyoruz " dedi. Uzay bilimini severim.Uzun zamandan sonra uzay bilimlerini konuşmak, bilim alanında ilerlemeyi tabi ki istiyoruz!...Aş,iş, yoksulluk sıkıntısı çeken halkımızın pek de dikkatini çekmedi. Hatta sosyal medyada uzayla ilgili olarak, ben de Ay' a giderim diye bir geyik muhabbeti de olmadı değil!."dedi.

Ülkede kavgalı bir siyaset anlayışının var olduğuna işaret eden Ulubey, şu ifadeleri kullandı:

"Sosyal, ekonomik  bunalımda  boğulan halk, ay sonundaki elektrik faturamı, doğal gaz faturamı nasıl öderim, ailemi nasıl geçindiririm kaygısıyla pençeleşiyor. Anlayacağınız, ne Karadeniz'de doğal gaz bulduk müjdesi ne de Uzay Projesi  halkı artık mutlu  etmiyor!...Vatandaş açım diyor,aş,iş diyor! Diğer yandan Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan atamanın  tartışmaları,yaşanan olaylar  günlerdir  Türkiye'nin en önemli gündeminde yerini koruyor."

"Cumhuriyet ne zaman yıkıldı ki, yeniden kurmak için bir  Anayasa yapılmak isteniyor"

Ulubey, tüm bu sorunların devam ederken ısıtılıp ısıtılıp önümüze yeni bir anayasa tartışması sunulduğunun altını çizen Ulubey,"Yeni anayasa" tartışmaları en çok da laikliğin Anayasa'dan çıkarılmak istenmesi üzerinden toplumda büyük  kaygı yaratmasına neden oldu. Hatta AKP Grup Başkan Vekili Sn.  Cahit Özkan net biçimde niyetini açıkladı, "Yeniden Kuruluş Anayasası..."dedi.

Doğal olarak Ana muhalefet partisi ve bizler de soruyoruz, Cumhuriyet ne zaman yıkıldı ki, onu yeniden kurmak için bir  Anayasa yapılmak isteniyor?Ya da konu başlığımda belirttiğim gibi, "Yapılmak İstenen Nedir"?...1980 darbesinin getirdiği 1982 Anayasası'nın büyük bölümü defalarca  değişikliğe uğratıldı.

Mevcut anayasa'ya uyulmuyorken yeni bir anayasa söylemi halkta karşılık bulur mu sizce?...Anayasa ortak mutakabatla yapılır. Peki, ülkemiz siyasetinde böyle bir atmosfer var mı? Türkiye'nin kuruluş iradesi Cumhuriyet, Laiklik bu ülkenin vazgeçilmezleridir. Ülkenin geleceğini,umudunu  salt kendi  düşünceleri doğrultusunda her şey mübah anlayışıyla hareket etmek  bu ülkeye yapılacak en büyük  haksızlıktır."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha