Ulubey, açıklamasında ülkede yaşanan temel sorunların olduğuna ve bu sorunların çözüme kavuşturulmasını beklediklerini belirterek, “Ülkemizde hala kadınlar cinayete kurban gidiyor. Demokrasi farklılıklarımızla birlikte yaşama kültürü . Herkes için hak ,hukuk , adalet açısından hala sarılmamış yaralarımız var. İşsizlik, ekonomik sıkıntılar büyüyor.”dedi.

-“Biz gençlerimizin umutsuz olmasını istemiyoruz”

Bir engelli bir genç kızdan mektup aldığını ve paylaşmak istediğini dile getiren Ulubey, şunları kaydetti:

“Atama bekleyen engelli gençlerimizin umudunu kaybetmesi beni üzdü. Genç kızımızın mesajını olduğu gibi aktarıyorum; “Sayın Fatma hanım; öncelikle sesimizi duyurduğunuz ve her daim duyurmaya çalıştığınız için engelliler olarak size ve sizin gibi çaba gösterenlere minnettarız. Lakin biz gösterdiğiniz çabanın sonucunu hala alamadık. Mağdur olan çok sayıda engelli var ama biz üç beş kişi hepimizin adına sesimizi duyurmakla mükellef hissediyoruz kendimizi. Ama gelin görün ki bizler çok yorulduk, her gün gündem olmaya çalışmaktan, lehimize bir şeylerin olmasını beklemekten her şeyden çok yorulduk. Ve bu belirsizlik oldukça yıpratıyor bizi. Atama olsun diye twet mi atalım atama yapılmayacak ihtimaliyle ders mi çalışmaya çalışalım bu mücadelede kaybettik inancımızı biz pes ettik. Sınav ertelendi, birçoğumuz çalışamıyor ama kimse atama olsun diye de çabalamıyor. O güzel yüreğiniz için sonsuz teşekkür ediyorum. Bu mücadeleyi kazanmasak da sizin gibi iyi insanlarında olabileceğini gördük, saygılarımla.” Evet, böyle demiş genç kızımız!...

Biz gençlerimizin umutsuz olmasını istemiyoruz. Biz gençlerimizin geleceğe olan umudunu yükseltmek istiyoruz. Diliyorum atama bekleyen engelli gençlerimizin sesine kulak verilir ve bu sorun bir an önce çözülür.”

Kaynak : PHA
Kaynak: pha