İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu

Adıyaman Merkez ve Kâhta’ya bağlı köylerde yaşanan sorunları TBMM Genel Kurulu’nda dile getiren Milletvekili Tutdere, içme suyu sorunu başta olmak üzere köylerde yaşanan alt yapı ve yol sorununun çözümü için iktidara çağrıda bulundu.
"Millet dertli, halk perişan, gençler işsiz ve umutsuz"
Adıyaman Merkez’ e bağlı Kaşköy, Bozatlı, Çakmaklar ile Kâhta ilçesine bağlı Bölükyayla beldesi ile Boğazkaya, Kozağaç, Yelkovan, Çukurtaş köylerinde yaşanan sorunları TBMM gündemine taşıyan Milletvekili Tutdere, “Adıyaman merkeze bağlı Kaşköy, Bozatlı, Çakmaklar; Kâhta ilçemize bağlı Bölükyayla beldesiyle Boğazkaya, Kozağaç, Yelkovan, Çukurtaş köylerimizi ziyaret ettik. Ziyaret ettiğimiz yerleşim birimlerinde millet dertli, halk perişan, gençler işsiz ve umutsuz.” dedi.
"Bazı yerleşim yerlerinde altyapı yok, bazı yerleşim yerlerinin yolları kullanılamaz durumda"
TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında köylerde yaşanan altyapı ve yol sorunu başta olmak üzere yüksek elektrik fatura bedelleri nedeniyle köylülerin büyük bir mağduriyet yaşadığına vurgu yapan Milletvekili Tutdere, “Bazı yerleşim yerlerinde altyapı yok, bazı yerleşim yerlerinin yolları kullanılamaz durumda, bazı yerlerde içme suyu var yüksek elektrik faturaları nedeniyle millet bir bardak suya hasret, topraklar suya hasret.” dedi.
"Hizmetleri getirmek için yirmi yıl yetmedi mi?"
Adıyaman’daki çiftçilerin ve köylerin sorunlarının bir an evvel çözülmesi gerektiğini vurgulayarak sorunlarını çözümü için iktidara çağrıda bulunan Milletvekili Tutdere,  “Buradan iktidara açıkça çağrı yapıyorum: Yirmi yıl yetmedi mi, bu hizmetleri getirmek için daha neyi bekliyorsunuz? Adıyaman'daki çiftçilerimizin, köylerimizin sorunlarını bir an evvel çözün diyorum.” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: PHA

Kaynak: pha