Belediye Konferans salonunda yapılan kongreye tek liste halinde giren İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Yasin Biçerler, tekrar başkan seçildi.

Kongreye İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan, İYİ Parti İlçe Başkanları, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Emine Köseler ve vatandaşlar katıldı.

İYİ Parti Gölbaşı Kurucu İlçe Başkanı Yasin Biçerler, konuşmasında, Türkiye’nin son birkaç yıllık siyasi gelişimine dikkat çekerek, “Bugün sabah namazından sonra kongreye bir konuşma metni hazırlamak için masaya oturduğumda yakın tarihimizin siyasal medyası bir film şeridi gibi gözümün önünden geçti. 28 Şubat sürecinin dik duruşlu İçişleri Bakanı Meral Akşener’in konuşmaları, sonra  Meclis Başkan Vekilliği, adının Cumhurbaşkanı adaylığına çıkması, birileri bunu duyunca hem kıskanmış hem de kızmıştı. Nihayetinde genel seçimler başlamış ve Sayın Meral Akşener MHP listelerine alınmamış ve liste dışı kalmıştı. Gidişattan rahatsız olan başkaları da vardı. Sinan Ogan, Koray Aydın, Ümit ve Yusuf Hocalar. Ne istiyorlardı bu insanlar? Partiyi büyütmek ve iktidar olmak. Olağanüstü Kurultay için kolları sıvadılar ve gerekli imza sayısına ulaştılar. Ne yazık ki Ankara gibi bir yerde bu insanların kurultay yapabilecekleri bir salon yoktu. Önlerinde hep engel vardı. Ankara dışında Esenboğa Havalimanı yakınlarında bir otel bulundu fakat orada da engel vardı. Kurultay yasaktı. Polis amcalar otelin önüne kimseyi yaklaştırmıyordu. Sonra hukuk mücadelesi başladı. Partilerinden birer birer atıldılar. Birilerinin aklı ‘Maho Ağa’ aklıydı.20 yıldan beri partinin başındaydı. İktidarlar için kolay lokmaydı, korunmalıydı Maho Ağa. Öbür tarafta başka bir film şeridi vardı. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli  kanlı bıçaklı iki zıt rakiptiler. Birbirlerine ne demediler ki? Olayları ve yaşananları hep dışarıdan seyrettik. Sonra referandum süreci başladı .Hareketin neferleri hayırcıydı fakat yine konuşacak alan ve salon yoktu bu insanlara. İki siyasi zıt fikir birlik olup Meral Akşener ve arkadaşlarına zorluk çıkarıyorlardı. Bu olaylar yaşanırken arkadaş sohbetlerinde bu hareket partileşirse ben bu harekete oy da veririm, üyede olurum demiştim .Hasbelkader bu hareketin yani İYİ Partinin İlçe Başkanıyım. Bu gün de 1. Olağan Kongresini yapıyoruz. Hepimize hayırlı olsun” dedi.

İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan ise “Bu gün artık hep birlikte olmaya karar verdiğimiz, birkaç siyasi partiyle de bu ülkenin kaderine el koymaya başladığımız bir hareketin Gölbaşı’ndaki kongresini yapıyoruz. Bu ben, sen davası değil .Bu ülkenin kaderini ilgilendiren bir seçim, bir hareket ve bir davranıştır. Ya demokrasiyi yaşamak adına evlatlarımıza en büyük miras diyeceğimiz demokrasiyi yeniden tesis etme adına iktidara geleceğiz, yada  bu seçimlerden sonra adı Cumhuriyet olan Ortadoğu ülkeleri gibi olacağız, kararı bu millet verecek” dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha